Το καράβι οδεύει προς τα βράχια και ο καπετάνιος κοιμάται

Και ενώ η Θεσσαλονίκη μετράει αντίστροφα για μία ακόμη Διεθνή Έκθεση, δυστυχώς δεν φαίνεται ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι από την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, πέρα από τον ξύλινο πολιτικό λόγο και τις κούφιες υποσχέσεις.

Γιατί όταν σε συνέντευξη του ο κύριος Σαμαράς μιλάει για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος παρουσιάζοντας μια Ελλάδα – όνειρο, τότε μάλλον η επαφή με την πραγματικότητα έχει ήδη χαθεί!

Και αναρωτιόμαστε γιατί φέτος να μην κάνει την διαφορά ο έλληνας πρωθυπουργός και να μας αποκαλύψει τα πραγματικά και τρομακτικά νούμερα της ανεργίας;

Γιατί να μην μας πει με σιγουριά ότι με την κατάσταση που είναι τώρα η χώρα θα χρειαστούν 20 ολόκληρα χρόνια για να πέσει η ανεργία στο 10%;

 

Νούμερα τα οποία δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας αλλά βασίζονται στη ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ για την ετήσια οικονομία η οποία θα παρουσιαστεί στην 78η ΔΕΘ.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι, από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ αν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης.

– Οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.

– Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.

– Κατά την περίοδο 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Δεν είναι δηλαδή φως – φαναρί ότι τα τελευταία χρόνια κάτι δεν κάνουμε σωστά;

Τι άλλα παραδείγματα πρέπει να αναφέρουμε επιτέλους; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και την ίδια ώρα που προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας η τρόικα σκοπεύει, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που αναφέρονται σε πηγές της Κομισιόν ότι η τρόικα για να μας δώσει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014 – 2016 θα απαιτήσει στην ουσία να της δώσει η κυβέρνηση τα κλειδιά της χώρας!

 

Τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στις λοιπές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που σχετίζονται με την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, οικονομικές και άλλες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για να προτείνουν ένα νέο πακέτο όρων, βασικότερος από τους οποίους θα είναι η ουσιαστική απεμπόληση της δυνατότητας της ελληνικής πλευράς να σχεδιάζει και να προτείνει μέτρα.

 

Σύμφωνα με κύκλους της Κομισιόν που παρακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα από το 2010 και γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες του, ο κυριότερος λόγος για τις καθυστερήσεις, τη μικρότερη του αναμενομένου απόδοση των διαφόρων μέτρων και την παντελή έλλειψη προόδου στα διαρθρωτικά είναι πως «τα επιμέρους μέτρα που ανταποκρίνονταν στις πολιτικές προτεραιότητες του Eurogroup τα σχεδίαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

 

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρη η ανάγκη να «συνεχιστούν» οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η τρόικα χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να … ανακατεύεται στα πόδια της! Η Ευρώπη θα αποφασίζει για τα ΠΑΝΤΑ και η ελληνική βουλή απλά θε επικυρώνει τις αποφάσεις χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα αντίρρησης!

 

Αυτό είναι που λέμε, «ευρωπαϊκή δημοκρατία» έτσι;

• Παραδίδουμε την εθνική μας κυριαρχία, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στους ξένους

• Χαρίζουμε με περίσσια ευκολία τα κλειδιά της κυβέρνησης στην τρόικα Μήπως να φωνάξουμε και την κυρία Μέρκελ να εγκατασταθεί στο Μαξίμου;

Και μετά ο Σαμαράς ονειρεύεται μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση … «Μωραίνει κύριος όν βούλεται απολέσαι»

 

Danioliptes.gr