Αντεπίθεση τώρα! Ομαδικές μηνύσεις κατά των τραπεζών για την κομπίνα στον υπολογισμού του τόκου!

 

Σαν τσουνάμι πρόκειται να χτυπήσουν τους τραπεζίτες και τους συν αυτοίς, οι ομαδικές μηνύσεις που είναι στα σκαριά και αφορούν στην κομπίνα που έχουν στήσει εδώ και χρόνια οι τράπεζες για τον υπολογισμό των τόκων κάθε δανείου.

 

 

Υπενθυμίζεται οτι η απάτη που έχουν στήσει οι τράπεζες εις βάρος του δανειολήπτη έγκειται στο γεγονός οτι  εν υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, ή με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

Η εν λόγω τακτική που αντίκειται στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες και σε δύο νόμους του κράτους κρίθηκε καταχρηστική από τον Άρειο Πάγο. Στην απόφαση 430/05 του Αρείου Πάγου εκτίμησε οτι με την παραπάνω πρακτική ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

 

Δεκαπέντε χρόνια μετά το ξεσκέπασμα της πρωτοφανούς απάτης σε βάρος των δανειοληπτών από τον οικονομολόγο και πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανο Τσίπα, η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προκαταρκτική εξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας επί της ομαδικής μηνυτήριας αναφοράς 10 δανειοληπτών κατά των μελών του δ.σ. του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ. για απάτη (Άρθρον: 386 παρ. 1 & 3 Π.Κ.), τοκογλυφία (Άρθρον: 404 παρ. 1, 2, 3 & 4 Π.Κ.)και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (Άρθρον: 187 παρ. 1 & 3 Π.Κ.) εις βαθμόν κακουργήματος.

 

Στα ίδια βήματα και ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ο οποίος έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με τις παραπάνω κατηγορίες κατά τράπεζας η οποία μάλιστα, έχει χορηγήσει δάνειο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ με την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου.

 

 

«Πρόκειται για όπλο στα χέρια κάθε επαγγελματία που ενώ έλαβε δάνειο μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων υφίσταται απίστευτη επιβάρυνση από τους καταχρηστικούς αυτούς όρους του δανείου του αλλά και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή σε περίπτωση που δεν πληρώσει κάποια από τις δόσεις και το χρέος του βεβαιωθεί στην εφορία ως χρέος προς το δημόσιο», εξηγεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Σημείωσε οτι κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι “περί συνεργάσιμων δανειοληπτών” οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν χρυσάφι τις τράπεζες.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος συγκεντρώνει και θα συνεχίσει να συγκεντρώνει δανειακές συμβάσεις από δανειολήπτες που επιθυμούν να αντιδράσουν σε αυτήν την κομπίνα και να διεκδικήσουν όσα τους καταλήστευσαν οι τράπεζες επιβάλλοντας παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις τους.

Αν το τσουνάμι των μηνύσεων και των αγωγών θα είναι τόσο μεγάλο, τότε ίσως συμπαρασύρει τελικά τις τράπεζες ώστε να εναρμονιστούν επιτέλους με τις δύο κοινοτικές οδηγίες ( 87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998) αλλά και τους νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης ( Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 και   Ζ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001) και να σταματήσουν να κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών που δοκιμάζονται κι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

 

Αξιοσημείωτη είναι ήδη η ανταπόκριση των δανειοληπτών για την κίνηση του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ενώ όσο γιγαντώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου θα καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο το έργο «κάποιων» να συνεχίσουν να συγκαλύπτουν το σκάνδαλο – μεγατόνων και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών 

 

Νομική τεκμηρίωση της απάτης και τοκογλυφίας σε βαθμό κακουργήματος κατά δανειοληπτών (vid)

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις :

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Δωδεκανήσου 10Β – Θεσσαλονίκη

Τηλ.1: 2310-522126

Τηλ.2: 2314-318996

e-mail : info@danioliptes.gr

 

Danioliptes.gr