Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από … το τέλος!

Με το καινούργιο μνημόνιο να είναι προ των πυλών και την Ελλάδα να εισέρχεται στον έκτο χρόνο ύφεσης η αναλγησία και η ηχηρή απουσία της ελληνικής κυβέρνησης δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία.

Μετά λοιπόν το απαράδεκτο emailτης τρόικας που πάγωσε τους αρμόδιους υπουργούς τώρα έρχεται με άρθρο του το Bloombergνα ρίξει την ευθύνη στους Έλληνες ότι αυτοί έχουν την ευθύνη που εδώ και λίγα 24ωρα κυκλοφορούν ληγμένα τρόφιμα ανάμεσα μας!

Ναι καλά διαβάσατε … Δεν φτάνει που ακόμα να συνέλθουμε από την ψυχρολουσία των ληγμένων τροφίμων στην αγορά, έχουμε και το εξωτερικό να μας δίνει χτυπήματα κάτω από την μέση!

 

Σε άρθρο του Λεονιντ Μπερσίντσκι στο Bloomberg με τίτλο «Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ θα πουλάνε πλέον ληγμένα τρόφιμα», γίνεται λόγος για το νέο μέτρο της πώλησης των προϊόντων περιορισμένης διατηρησιμότητας «στην Ελλάδα που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης».

Το μέτρο αυτό έχει λογική σύμφωνα με το Bloomberg, «καθώς πήρε πολύ καιρό στους Έλληνες για να καταλάβουν πως ότι έγινε στην οικονομία τους, ήταν ένα απευθείας αποτέλεσμα του γεγονότος πως ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους. Τα νέα εκπτωτικά ράφια με τα ”ληγμένα”, έχουν να κάνουν πιο πολύ με την λιτότητα παρά με την ανισότητα», σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Έχουν άδικο λοιπόν, σύμφωνα με το Bloomberg, οι ελληνικές οικογένειες που αναρωτιούνται για ποιο λόγο επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να ταΐσουν τα παιδιά τους με ληγμένο γάλα! Το διανοείται κανείς ότι σε μια χώρα που ετοιμάζεται να αναλάβει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014, τρομάρα μας, θα κυκλοφορούν στα ράφια των καταστημάτων ληγμένα προιόντα, τα οποία θα είναι και μισοτιμής (πάλι καλά να λέμε δηλαδή;)

 

Μέχρι και η Κομισιόν εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν προμηθευόμαστε τέτοια τρόφιμα! Το εξωτερικό λοιπόν υποστηρίζει την απάνθρωπη κυβέρνηση του Σαμαρά και την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος! Επιστρέφουμε σε εποχές που οι παλαιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι απεύχονται!

Και ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Μια ασήμαντη διευκρίνηση του Χατζηδάκη, ο οποίος και δήλωσε ότι τα προϊόντα δεν είναι ληγμένα απλά έχουν την ένδειξη «πριν από». Και με αυτό έληξαν οι ευθύνες του κράτους απέναντι σε όσους αντιδρούν!

Απάντηση στο μικρό αλλά ντροπιαστικό δημοσίευμα του Bloomberg από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης είχαμε; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Και ούτε θα δούμε σύντομα…

 

 Ως πότε θα επιτρέπουμε στα αδηφάγα ξένα ΜΜΕ να μας εξευτελίζουν με τέτοιο τρόπο; Ο λαός μήπως φταίει που μπήκαμε στο μνημόνιο εξαρχής; Ο λαός φταίει που δεν μπορεί η κυβέρνηση να βρει ένα τρόπο να μειώσει τον χρέος και απλά κόβει από παντού; Ο λαός φταίει που δεν τον ρώτησε ΚΑΝΕΝΑΣ τι επιθυμεί να κάνει όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση το 2008;

 Σαφώς και έχει ευθύνες ο κόσμος για τις πολιτικές του επιλογές, αλλά το να φωνάζει ο Στουρνάρας ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα την ίδια ώρα που δίνουν στον φτωχό έλληνα ληγμένα Ε ΟΧΙ αυτό είναι αδιανόητο και ανήθικο! Από πού και ως που έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση να πειραματίζεται με την υγεία των πολιτών της;

 

Και γιατί παρακαλώ, δεν ακούσαμε καμιά βαρύγδουπη ανακοίνωση από το γραφείο του Υπουργού Υγείας; Μόνο υποσχέσεις ότι θα παραιτηθεί εάν απολυθεί κάποιος εργαζόμενος ξέρει να κάνει ο κύριος Γεωργιάδης; Δεν έχετε τίποτα να πείτε;; Τι απίστευτη σιγή ιχθύος επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό τώρα τελευταία;

 

Πόσα ακόμα θα αντέξουμε και θα υπομείνουμε;

Danioliptes.gr