Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς το σκάνδαλο μαμούθ με πρωταγωνιστές τις τράπεζες;

Σιγήν ιχθύος καλύπτει το Μέγαρον Μαξίμου όσον αφορά την αποκάλυψης της μεγάλης απάτης των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών που πληρώνουν χρυσάφι το δάνειο τους εξαιτίας του διαφορετικού μαθηματικού τύπου…

Άραγε γνωρίζει την απάτη ο πρωθυπουργός, που διετέλεσε Υπουργός των Οικονομικών, κι ο νυν Υπουργός Οικονομικών, που ήταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όταν κοινοποιούνται οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες στη χώρα και υπαγόρευαν στις τράπεζες να συμμορφωθούν.

 

Αλλά και πώς γίνεται να την αγνοούν; Αφού ακόμη και δάνεια που δόθηκαν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

 

Ακόμη και τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγυοδοσία του ελληνικού Δημοσίου υιοθετούν αυτή τη δόλια και παράνομη μέθοδο καταλήστευσης των δανειοληπτών και εξαπάτησης των επενδυτών – μετόχων  με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποία ήτο εν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.

 

 «Γνωρίζουν τα πάντα. Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών είναι μαϊμού και για αυτό υπόκεινται στους ελέγχους της Blackrock, ενώ κι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης γνωρίζουν την μεγάλη κομπίνα που έχουν στήσει οι τράπεζες προκειμένου να έχουν κερδοφορία» υπογράμμισε μιλώντας στο radio1d.gr ο οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανος Τσίπας. Ο ίδιος επανέλαβε οτι για την απάτη των τραπεζών με τον τρόπο υπολογισμού του τόκου που επιφέρει ζημία 1,3889% ημερησίως σε κάθε δανειολήπτη έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό, ενώ ενδιαφέρον για την υπόθεση έχουν εκδηλώσει οικονομικοί παράγοντες από όλον τον κόσμο.

 

«Τελευταία επαφή μου έγινε από κορυφαίο δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ, το οποίο ελέγχει τις επιπτώσεις της κομπίνας στα αμερικανικά ασφαλιστικά ταμεία που έχουν λάβει μετοχές από ελληνικές τράπεζες ενώ εκείνες καταλήστευαν χιλιάδες καταθέτες και δανειολήπτες και ισοπέδωναν την αξία της μετοχής της στη χρηματιστηριακή αγορά» ανέφερε ο κ Τσίπας.

Η προθεσμία συμμόρφωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με τις κοινοτικές οδηγίες έληγε στις 1/1/1991, όταν δηλαδή ο νυν πρωθυπουργός της χώρας ήταν Υπουργός Οικονομικών. Τώρα πώς να του έχει εμπιστοσύνη ο Ομπάμα και να προχωρά σε συμφωνίες, αναρωτήθηκε ο κ Τσίπας υπογραμμίζοντας οτι κάποιοι προτιμούν να βρίσκεται η Ελλάδα σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας.

 

Όπως επισημαίνει είναι πολλοί που έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης αφού εκδίδουν διαταγές πληρωμής χωρίς να ελέγχουν τη νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων. Αναρωτιέται ποιοι δικαστές ή δικαστικοί λειτουργοί θα δώσουν δίκαιο στους Διοικητές των Τραπεζών που έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες.

Το θέμα έχει πάντως πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προκαταρκτική εξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας επί της ομαδικής μηνυτήριας αναφοράς 10 δανειοληπτών κατά των μελών του δ.σ. του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ. για απάτη (Άρθρον: 386 παρ. 1 & 3 Π.Κ.), τοκογλυφία (Άρθρον: 404 παρ. 1, 2, 3 & 4 Π.Κ.)  και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (Άρθρον: 187 παρ. 1 & 3 Π.Κ.) εις βαθμόν κακουργήματος.

Θα ακολουθήσει στις 24 Σεπτεμβρίου η εξέταση των μαρτύρων όσον αναφορά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Στέφανος Τσίπας εναντίον της AlphaBank.Το χρονοδιάγραμμα για την εξέταση των μαρτύρων που αφορούν τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί, όμως κάθε μηνυτήρια αναφορά θα εξεταστεί χωριστά.

Καταλήγοντας ο κ Τσίπας, τόνισε οτι κάποιοι με τις επιλογές τους πήρανε από τον ελληνικό λαό τα εισοδήματα, την αξιοπρέπεια και τη χαρά του. Δεν πρέπει, είπε,  να τους αφήσουμε να πουλάνε την πρώτη κατοικία του Έλληνα σε εταιρίες ειδικού σκοπού.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Σ. Τσίπα εδώ

 

Danioliptes.gr