Δίνουν ακόμη τέτοιους μισθούς στα golden boys των τραπεζών

Τι κι αν οι ελληνικές τράπεζες έχουν οδηγηθεί σε αργό και βασανιστικό θάνατο, αλλά παραμένουν στη ζωή με την οικονομική υποστήριξη του Έλληνα φορολογούμενου! Τα μεγαλοστελέχη τους συνεχίζουν να αμείβονται με αστρονομικά ποσά!

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, που μένουν να επιβεβαιωθούν,o Χρήστος Μεγάλου μόλις τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος της Εurobank φρόντισε αμέσως για μια επαγγελματική μεταγραφή: Πήρε τον κουμπάρο και κολλητό φίλο του Π. Κατσούλα από την Εθνική Τράπεζα και τον ενέταξε στο επιτελείο της τράπεζας που ανέλαβε τα ηνία. Κι όπως πολύ εύστοχα αναρωτιέται κι ο lobbystas, αληθεύει ότι ο κ. Κατσούλας είχε ετήσιο μισθό 120.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και πήγε στην Εurobank με 300.000 ευρώ;

 

Μα πραγματικά, δίνουν ακόμη τέτοιους μισθούς στην Εurobank ή ο κ. Μεγάλου είπε να φροντίσει τον κουμπάρο του; Χ. Μεγάλου και Π. Κατσούλας έχουν στενούς δεσμούς από την εποχή που εργάζονταν και οι δύο στην Credit Suisse κι έκαναν πετυχημένες δουλειές στον Κορρέ, στη Velti που έχει τελευταία κάτι προβλήματα αλλά και αλλού.

 

Το οξύμωρο της υπόθεσης βεβαίως είναι το γεγονός οτι η Εurobank ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ποσοστό 90%! Βέβαια, η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ΤΧΣ για τη Εurobank, αλλά και με δεδομένο ότι το ΤΧΣ στη Εurobank θα ελέγχει ποσοστό άνω του 90%, δεν αποτελεί κρατικοποίηση ή εθνικοποίηση, καθώς το ΤΧΣ είναι ανεξάρτητος οργανισμός.

 

Δεν θα έπρεπε για μια θέση με αμοιβή 300.000 ευρώ να γίνει διαγωνισμός; Υπάρχει νόμος που θέτει οροφή στις αμοιβές των τραπεζικών στελεχών ή μήπως προβλέπει ότι εξαιρούνται οι κουμπάροι; Αυτοί στην Τρόικα κοιμούνται;

 

Τι έχει να πει η άτεγκτη DGComp που μαζί με τον σκληρό G. Koopman έχει ξεκινήσει Επίσημη και σε βάθος έρευνα για την ενίσχυση των εγχώριων συστημικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εγκρίνει τέτοιου είδους πρακτικές που φέρνουν στην επιφάνεια τους σκελετούς που έχουν κρυμμένους οι τράπεζες. Ενώ οι επιχειρήσεις γονατίζουν εξαιτίας της δολοφονικής έλλειψης ρευστότητας από την αγορά, οι τράπεζες έβαλαν στα ταμεία τους και κάλυψαν τις ανάγκες της εσωτερικής τους λειτουργίας με τα 50 δις ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση.

 

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επιβάρυνε τον μέσο πολίτη με 5000 ευρώ και την μέση τετραμελή οικογένεια με 20.000 ευρώ, αλλά δεν οδήγησε στην αύξηση χορηγήσεων. Μόνο για κάποιους με τις σωστές γνωριμίες οι «χορηγήσεις» δεν έχουν κοπεί!

 

Danioliptes.gr