Αποκαλυπτικό: Βρώμικος πόλεμος από το σύστημα Προβόπουλου με στόχο τον Τουρκολιά

Μια σειρά από ύποπτες διαρροές που έρχονται από το σύστημα Προβόπουλου στη Τράπεζα Ελλάδος στοχεύουν ευθέως τον διοικητή της Εθνικής κ. Τουρκολιά.

 

 

Οι βρώμικες διαρροές εντάσσονται στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο τραπεζίτες μετά την απομόνωση του Γιώργου Προβόπουλου από το Μέγαρο Μαξίμου, την οποία ο διοικητής της ΤτΕ αποδίδει στις στενές σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Τουρκολιά.

 

Τα “παπαγαλάκια” του Προβόπουλου διαρρέουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που τοποθετήθηκαν στην πρόσφατη αύξηση Κεφαλαίου της Εθνικής, δανείστηκαν κατά περίεργο τρόπο, όλοι από τη Citigroup, βάζοντας ως μηδενική εγγύηση τις μετοχές που απέκτησαν.

 

Ίδιοι κύκλοι διαρρέουν ότι αυτό είναι ασυνήθιστο στη τραπεζική αγορά αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Εθνική εγγυήθηκε συνολικά για όλους τους επενδυτές που πήραν δάνεια από τη Citigroup.

 

Με λίγα λόγια, υποστηρίζουν ότι η αύξηση κεφαλαίου της ΕτΕ έγινε με διάφορα τεχνάσματα που δεν ήταν και τόσο νόμιμα. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο κ. Προβόπουλος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα έπρεπε να είχαν παρέμβει, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση.

 

Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος και όχι να χρησιμοποιούν τα στοιχεία σαν εκβιαστικό όπλο σε βάρος του κ. Τουρκολιά.

 

Κατανοούμε βεβαίως τη θέση του κ. Προβόπουλου, ο οποίος δεν νομιμοποιείται και δεν τολμάει να πραγματοποιήσει στοιχειώδεις ελέγχους. Γιατί δεν μπορεί από τη μία να κλείνει τα μάτια στις καραμπινάτες παρανομίες που συντελέστηκαν με τις αυξήσεις κεφαλαίου του Σάλλα και του Βγενόπουλου, και από την άλλη να ελέγχει την ΕτΕ.

 

lykavitos