kapernaros1

Καπερνάρος στο radio1d.gr: «Μας πτώχευσαν για να πουλήσουν τα σπίτια και το νερό μας»

Την «περίεργη» διαδρομή των κόκκινων δανείων από τις εγχώριες τράπεζες στις εταιρίες ειδικού σκοπού με έδρα το Λονδίνο περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του radio1d.gro βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Αφορμή η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής με την οποία αποκαλύπτει στο Κοινοβούλιο την ύπαρξη της εταιρίας «ΑΝΑΡΤΥΧΙ APC LIMITED» (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΪΠΙΣΙ ΛΙΜΙΤΕΝΤ), που εδρεύει στην Αγγλία, (c/o Wilmington Trust, SP Services (London) Limited, EC2M 7 JH, 6 Broad Street Place, Λονδίνο) στην οποία έχουν τιτλοποιηθεί όλα τα δάνεια της Eurobank.

 

Την εκχώρηση των δικαιωμάτων των δανείων των Ελλήνων πολιτών σε ξένες εταιρείες αποκαλύπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, δίνοντας στη δημοσιότητα την καταγγελία “φωτιά” που έφτασε στα χέρια του.

 

“Πριν από λίγες ημέρες έλαβα στο γραφείο μου καταγγελία που επιβεβαιώνει και εγγράφως αυτό που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι τα σπίτια των Ελλήνων πωλούνται σε ξένες εταιρείες. Στο ντοκουμέντο που επισυνάπτω αποδεικνύεται ότι ελληνική τράπεζα εκχωρεί τα δικαιώματα δανείου Έλληνα πολίτη σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο”, τονίζει στην ερώτηση του ο κ. Καπερνάρος.

 

Για το θέμα αυτό ρωτά τον Γ. Στουρνάρα αν θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία όταν κουμάντο στα δάνεια θα κάνουν αλλοδαπές εταιρείες που θα τα τιτλοποιούν και θα θησαυρίζουν, για άλλη μία φορά, από τον ιδρώτα των Ελλήνων”, προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Πρόκειται για σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της περίπτωσης   ANAPTYXI – EUROBANK, που αποτελούν σημείο αναφοράς και για τις περιπτώσεις των υπολοίπων συστημικών τραπεζών, αφού όλες ακολουθούν την ίδια συνταγή στο ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

 

«Μυρίζει» κατασκευασμένη εταιρία γιατί η τράπεζα δεσμεύεται να βγάλει τα σπίτια στον πλειστηριασμό. Τα πουλάει στην εταιρία «Ανάπτυξη» ώστε να παίρνει τα χρήματα και να στέλνει στην «μαμά» εταιρία που είναι η τράπεζα Eurobank, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Καπερνάρος.

 

Τόνισε το στοιχείο οτι τα ξένα funds, που αγοράζουν τα «κόκκινα» δάνεια, υπόκεινται στο Βρετανικό δίκαιο, κι άρα, δε δεσμεύονται από την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει στην Ελλάδα.

«Εξαπάτησαν και παγίδευσαν τον κόσμο για να λάβει στεγαστικά δάνεια. Μετά τους έβαλαν στον καναπέ, τους πήραν από τα συλλαλητήρια ώστε να μην αντιδρούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. “Μετά μας πτώχευσαν για να μπορέσουν να πουλήσουν τα σπίτια και το νερό μας”, τόνισε.

 

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για κοινωνική αναλγησία και για κράτος πέμπτης κατηγορίας που βάζει χέρι στη Δικαιοσύνη και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική εξουσία.

 

« Το ελληνικό Δημόσιο», είπε, «δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση του Ελληνα πολίτη γιατί έχει χάσει την εθνική του κυριαρχία».  Μίλησε για δουλοπρεπείς κι υποτελείς Υπουργούς που κάνουν ότι τους λένε και για πραξικοπηματικές ενέργειες στο Κοινοβούλιο.

 

Τόνισε οτι μόνο στην Ελλάδα, ο λαός πλήρωσε από την τσέπη του την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Β. Καπερνάρου στο radio1d.gr

 

kapernaros1

 

 

Danioliptes.gr