Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νέο Τ.Τ. – Αντιδρούν στην εξαγορά του από την Eurobank

Τη συγχώνευση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τη Eurobank επιχειρούν να «μπλοκάρουν» οι εργαζόμενοι του Νέου Τ.Τ., οι οποίοι προαναγγέλλουν την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαδικασίες (διαφανείς ή μη) οι οποίες έχουν ακολουθηθεί έως σήμερα και προέκριναν ως μοναδική λύση την πώληση του υγιούς κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

 

Με ποιον τρόπο και με ποια μέθοδο αποφάσισε η πολιτική και οικονομική ηγεσία, δηλαδή Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και ΤΧΣ, πως η εν λόγω Τράπεζα είναι «βιώσιμη» και «συστημική»; Με ποια μεθοδολογία κρίθηκε πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι «μη βιώσιμο»;».

 

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, βρισκόταν στην καλύτερη θέση στην προηγούμενη έκθεση της Blackrock ανάμεσα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες. Μετά το έγκλημα του «σπασίματος» της ιστορικής τράπεζας σε «καλή και κακή», επιχειρείται τώρα ο ολοκληρωτικός αφανισμός του».

 

xrimatistirio