Τι μάθαμε από τους πολιτικούς στην φετινή ΔΕΘ; Ότι δεν πάμε καλά … Μας δουλεύετε κύριοι;

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης φτάνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο τέλος της και εμείς οι απλοί πολίτες σπάμε το κεφάλι μας για να καταλάβουμε τι ακριβώς μας είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Τουλάχιστον αυτοί που έμειναν και έδωσαν συνεντεύξεις τύπου γιατί τα δύο μεγάλα κεφάλια της πολιτικής έφυγαν σαν κλέφτες αφήνοντας στους Θεσσαλονικείς με μία γεύση πρωτογενούς πλεονάσματος!

Έτσι λοιπόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέρασαν μια βόλτα από την συμπρωτεύουσα και τόνισαν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ο λαός δεν αντέχει πλέον. Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς. Προφανώς, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι ζει δύσκολα! Αν είναι δυνατόν!

 

Μεγάλοι σε διάρκεια λόγοι, πλήρης απουσία αληθινών κρίσιμων πολιτικών προτάσεων, άγνοια για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και κατ επέκταση τον Έλληνα δανειολήπτη που βλέπει κάθε μέρα την περιουσία του να χάνεται, και προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

 

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο του δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική κοινωνία. Δεν γνωρίζει πως περνάει ο κόσμος.

Το κάνουν επειδή δεν θέλουν να ξέρουν, επειδή είναι οι ίδιοι υψηλόμισθοι, η για κάποιους λόγους που εμείς δεν επιτρέπεται να ξέρουμε;

 

Το σίγουρο είναι ένα … ότι ο απλός λαός παλεύει μόνος του σε μια δύσκολη πραγματικότητα που οι πολιτικοί με τις επιλογές τους έχουν δημιουργήσει.

 

Τρανό παράδειγμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, 63 ετών από τον Βόλο η οποία ζει με μια συσκευή οξυγόνου που λειτουργεί με ρεύμα. Το τονίζουμε αυτό διότι όταν η 35χρονη κόρη της, η οποία είναι πολλά χρόνια άνεργη, δεν είχε να πληρώσει την ΔΕΗ και φυσικά το χαράτσι η εταιρία της έκοψε χωρίς δεύτερη σκέψη το ρεύμα απαιτώντας να πληρωθούν τα ωφελούμενα!

 

Τι έχει να πει εδώ ο πάντα ετοιμοπόλεμος Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος είναι και ο πρωτεργάτης του χαρατσιού; Τι έχουν να πουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που κάθε μέρα τονίζουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προ των πυλών και ότι η χώρα μας πλησιάζει το όραμα της ανάπτυξης;

 

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν ακόμα νοσοκομεία, πριν τα διαλύσει τελείως ο κύριος Γεωργιάδης, και μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται εκεί εάν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τουλάχιστον η ηλικιωμένη από τον Βόλο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και έτσι εξασφάλισε ρεύμα για την συσκευή που την κρατά στην ζωή!

 

Η πλήρης αναλγησία και απάθεια από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας, το γεγονός ότι η τρόικα με ένα απλό e-mail στέλνει στους αρμοδίους τις διαταγές – απαιτήσεις της χωρίς καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, και η ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα που αποδεικνύεται κάθε μέρα από τα αυξανόμενα νούμερα των αυτοκτονιών και της ανεργίας δείχνουν μονάχα ένα πράγμα. Ότι η χώρα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι έτοιμο να βυθιστεί.

 

Η ευθύνη πέφτει στις δίκες μας πλάτες για να αλλάξουμε την κατάσταση.

Άντε και του χρόνου να τα πούμε και πάλι στην ΔΕΘ!

 

ΥΓ : Μην ξεχάσουμε όμως και τον Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή έτσι; Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε ακόμη περισσότερες υποσχέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

 

Danioliptes.gr