Σε … έξι χρόνια δηλαδή το 2060 θα έχει τελειώσει το Μνημόνιο! Σε λίγο θα ξεχάσουμε και πόσο κάνει 2+2!

Έχουμε συνηθίσει πλέον την παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία, που μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και το κάνει, και αφορά τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις μαθηματικές πράξεις υπουργοί και στελέχη στο υπουργείο οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Γιατί δεν μπορεί με 28% ανεργία, με τα συσσίτια να μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, και την Ελλάδα να φυτοζωεί, ο πρωθυπουργός της χώρας να μιλαέι με περίσσιο θράσος για πρωτογενές πλεόνασμα, όταν ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει οτι έχουμε έλλειμμα.

«Μην μας πιέζετε να πάρουμε άλλα μέτρα. Δεν αντέχουμε!

 

Όλα κρέμονται από μία κλωστή», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Έτσι λοιπόν ο μέγας πολιτικός πήγε στις Βρυξέλλες για να τρίξει τα δόντια στους Ευρωπαίους και να τονίσει οτι εάν η τρόικα ζητήσει άλλα μέτρα η κυβέρνηση θα πέσει! Και τώρα εμείς πρέπει να πιστέψουμε οτι Σαμαράς εκτοξεύει απειλές παντού! Ποιόν … κοροϊδεύουν;

 

Και μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας “HeraldTribune” εξέφρασε την πεποίθηση οτι σε … έξι χρόνια η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα επανέλθει στα επίπεδα του 2009 όταν το ΑΕΠ ηταν στο 110%! Δηλαδή κάνουμε ΟΛΕΣ αυτές τις θυσίες για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν; Κάνουμε κύκλους κύριε Στουρνάρα;

 

Και εδώ υπάρχει και κάτι άλλο που είτε το κρύβουν σκόπιμα από τον λαό είτε το έχουν όντως ξεχάσει οι κυβερνώντες εξαιτίας του κύματος αισιοδοξίας που τους έχει χτυπήσει. Εαν γνωρίζατε μαθηματικά κύριε πρωθυπουργέ θα βλέπατε οτι το μνημόνιο που υπεγράφη απο την προηγούμενη κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2012 τελειώνει το 2060 και ΟΧΙ το 2019 οπως υποστηρίζετε με πάθος εσείς και η ομήγυρη σας!

 

“Εξορθολογισμός και καλύτερη στόχευση της κοινωνικής δαπάνης.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ξεκινήσαμε μεταρρυθμίσεις για να περιορίσουμε την προβλεπόμενη αύξηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη κάτω των 2 ½ ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ μέχρι το 2060(από μια πρόβλεψη ύψους 12½ του ΑΕΠ), να διατηρήσουμε τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία περίπου στο 6 τοις εκατό του ΑΕΠ, και να βελτιώσουμε την στόχευση των κοινωνικών μας επιδομάτων. Στο πρόγραμμα μας σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την ατζέντα εργασίας, πραγματοποιώντας συνολικά περίπου [3] τοις εκατό του ΑΕΠ σε πρόσθετες εξοικονομήσεις, ενώ θα βελτιώσουμε τα κοινωνικά προγράμματα για αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη”

 

Αυτό είναι ακριβή μετάφραση απο το μνημόνιο του Φεβρουαρίου! Πώς είναι δυνατόν να έχουν όλα τελειώσει σε έξι χρόνια αφού το κατάπτυστο αυτό κείμενο ισχύει μέχρι το 2060; Σπάμε το κεφάλι μας για να καταλάβουμε τα κυβερνητικά μαθηματικά αλλά δυστυχώς άκρη δεν βγάζουμε!

Είναι το λιγότερο ντροπιαστικό, να κοροϊδεύουν έτσι τον κόσμο ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να ξεφύγει από τον βούρκο στον οποίο κάποιοι πολιτικοί τον έχουν ρίξει! Από τα μνημόνια ΔΕΝ πρόκειται να βγούμε ποτέ, εάν δεν αλλάξουμε κοινωνική και πολιτική ρότα! Είμαστε σαν την περίπτωση του “CostaConcordia”. Μάς έριξαν στα βράχια αλλά δεν θα μας ανασύρει κανείς στην επιφάνεια!

 

Danioliptes.gr