Σ. Τσίπας: «Αλίμονο σε αυτούς που εξαπατούσαν ξένους επενδυτές»

Για πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού κατεστημένου μίλησε στο radio1d.gr, ο οικονομολόγος Στέφανος Τσίπας με αφορμή την κίνηση αμερικανικών και βρετανικών pensionκαι insurancefunds να διεκδικήσουν τα χρήματα τους από το ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τις ζημίες που προέκυψαν σε συνολικα 42 funds από τις μετοχές τραπεζών που έπαιξαν κι … έχασαν. Διεκδικούν συνολικά 50 δις ευρώ καθώς στρέφονται δικαστικά του Ελληνικού δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και συγκεκριμένων άλλων τραπεζών που είτε έχουν συγχωνευτεί με άλλες είτε έχουν κλείσει και «υφίστανται» υπό άλλη επωνυμία.

 

Ακριβώς αυτές οι αποκαλύψεις αναφέρονται στην μήνυση ξένων επενδυτών, που τώρα στρέφονται κατά των αυτουργών του τραπεζικού σκανδάλου, που μπορεί στην Ελλάδα να έχουν βουλευτική ή άλλη ασυλία, αλλά είναι δεδομένο ότι θα λογοδοτήσουν στην Αμερικάνικη δικαιοσύνη.

 

«Θυμηθείτε το άρθρο 107 παράγραφος 1 του Συντάγματος. Αλίμονο σε αυτούς που εξαπατούσαν ξένους επενδυτές» αναφέρει ο κ Τσίπας χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εξαπάτησαν ένας έθνος 200 εκατ ατόμων. Έξω τιμωρούν αμείλικτα τις απάτες».

 

Σύμφωνα με αποκάλυψη από την Deal News, πρόσφατα είχαν μυστική συνάντηση στην Αθήνα 25 funds, τα οποία κατηγορούν ανοιχτά τις τράπεζες για πλασματική κερδοφορία.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει οτι τα funds – όπως άλλωστε συνηθίζουν – έχουν πάρει μεγάλο αριθμό μετοχών ελληνικών τραπεζών που έδειχναν πολλά υποσχόμενες και δυνατά χρηματιστηριακά «χαρτιά» άρα ήταν και χαμηλού επενδυτικού ρίσκου. Έδειχναν, αλλά τελικά δεν ήταν, και πλέον μέσω της Ελληνικής δικαιοσύνης διεκδικούν όχι μόνο τα χρήματά τους και τα κέρδη τους, αλλά και ποσά που αγγίζουν  συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Συγκεκριμένα στις μηνυτήριες αναφορές τους, κάνουν χρήση μεταξύ άλλων, τεσσάρων άρθρων του Ποινικού Κώδικα:του232, του 386, και του 404 καθώς και του 187. Η διαδικασία μάλιστα έχει ξεκινήσει καθώς στις 9 Σεπτεμβρίου οι νομικοί σύμβουλοι των 42 pension and insurance funds κλήθηκαν να καταθέσουν στην ανακρίτρια τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν και να στηρίξουν τις αιτιάσεις τους απέναντι σε μια εκ των τραπεζών ενώ η επόμενη κλήση είναι για τις 24 Σεπτεμβρίου και αφορά σε άλλη μεγάλη τράπεζα. Βλέποντας λοιπόν ότι κινήθηκε επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη, συναντήθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να συντονιστούν ακόμα περισσότερο.

 

Οι συγκεκριμένοι είναι εκπρόσωποι αμερικανικών funds συνταξιούχων ή ασφαλισμένων μεγάλων εταιριών όπως η General Motors, η IBM καθώς και μεγάλων αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η τακτική που ακολουθούν είναι η τακτική που συνηθίζεται στην Αμερική προκειμένου να αυξάνουν το αποθεματικό των συντάξεων τους και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Αυτό γίνεται κατόπιν ερευνών και συμβουλών με μηδαμινό ρίσκο για τους ενδιαφερόμενους και με συνεχείς ελέγχους από την εγχώρια επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Στην προκειμένη περίπτωση χάθηκαν πολλά χρήματα καθώς είχαν αγοραστεί μετοχές προς 50 – 60 ευρώ η μία και σήμερα η αξία τους είναι κάτω από 3 ευρώ!

 

Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο καθώς κατόπιν έρευνας των ειδικών αναλυτών και των νομικών τους συμβούλων, υποστηρίζουν ότι η παραβατική αυτή δραστηριότητα εντοπίζεται από τις αρχές του 1990! Έχουν μάλιστα δημιουργήσει ολόκληρο φάκελο με υποθέσεις που αφορούν σε 8.500 δάνεια που εντοπίζονται παρόμοιες παραβάσεις.

 

«Μόνο ένας δικαιούται δια να ομιλεί για το τι έπραξε από το 1998 για να τηρηθούν οι σχετικές Κοινοτικές οδηγίες, οι νόμοι και οι αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, κι αυτός είναι ο ομιλών», ανέφερε ο Στέφανος Τσίπας.

 

Ξεκαθάρισε οτι δεν έχει καμία σχέση με το «Κίνημα Δανειοληπτών» που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι στα σκαριά. Αυτοπροσδιορίστηκε ως επικεφαλής της ομάδας προστασίας των δανειοληπτών.

 

Εκτίμησε οτι το σάπιο – όπως το χαρακτήρισε – πολιτικό κατεστημένο θα πέσει πολύ σύντομα. «Μέσα στην αλαζονεία τους έκαναν το λάθος να αφήνουν τους τραπεζίτες να κλέβουν, να παρανομούν, να διαπράττουν τοκογλυφία σε βαθμό κακουργήματος. Ένα ακόμη ολίσθημα τους ήταν οτι άφησαν να εννοηθεί οτι αυτή η κερδοφορία των τραπεζών ήταν πραγματική», τόνισε.

 

Κλείνοντας υπενθύμισε στους εμπλεκόμενους το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται στα περί παρασιώπησης εγκλημάτων δείχνοντας ευθέως τους κυρίους Σακκά, Γεωργαντά και Βελόπουλο που φέρονται να λαμβάνουν μέρος στο Κίνημα Δανειοληπτών.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Στέφανου Τσίπα εδώ

 

Danioliptes.gr