Οι “Ρομπέν” των πλειστηριασμών

Πολλοί αυτοαποκαλέστηκαν ως “Μεσσίες” ή σωτήρες της Ελλάδας αλλά κανείς δεν κατάφερε να “σώσει” τον ελληνικό λαό από την οικονομική καταστροφή και το φόβο να χάσουν τα σπίτια τους.

Τη στιγμή που διάφορες “ομάδες” και “κινήματα” οργανώνονται στο παρά πέντε της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, η«Λαϊκή Στάση Πληρωμών», έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

 

Πρόκειται για ακτιβιστές, οι οποίοι συγκεντρώνονται σε ομάδες, σε Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία όπου γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων, τα καταλαμβάνουν και τους διακόπτουν. Και έτσι, τα ακίνητα δεν περνούν σε άλλα χέρια…

 

Σύμφωνα με την press-time.gr, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στην ομάδα γιατί, είτε χάνουν τα σπίτια τους, είτε κινδυνεύουν να μπουν στη φυλακή λόγω χρεών στην Εφορία, είτε κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα.

 

«Ευελπιστούμε ότι θα σταματήσουμε πάρα πολλούς πλειστηριασμούς και ότι η κοινωνία θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να πάρει το σπίτι του γείτονά του», λέει στην Press ο Βασίλης Σαραντόπουλος, μέλος της Επιτροπής του κινήματος, καλώντας τον κόσμο σε συσπείρωση χωρίς «κομματική σημαία», αλλά παίρνοντας όπως λέει και ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του.

 

Ο ίδιος είναι ένας υπέρ-ήρωας, μαζί με την… παρέα του, από την «Λαϊκή Στάση Πληρωμών», όπου και εμφανίζεται στα ειρηνοδικεία ή πρωτοδικεία  σταματώντας τους πλειστηριασμούς και σώζοντας ανυπεράσπιστους πολίτες σαν…από μηχανής θεός.
«Όπου μπορούμε βοηθάμε, είναι οι πλειστηριασμοί, άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή την εφορία, βοηθάμε ακόμη και με κλήσεις στα ΜΜΜ, μετά τα κρούσματα τα τελευταία καθώς και την πλέον υπέρογκη τιμή του εισιτηρίου», συμπληρώνει ο ίδιος δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην απόγνωση που έχουν περιέλθει δεκάδες πολίτες. Όπως τονίζει, πλέον, υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα που τους κάνουν οι πολίτες θέλοντας να λύσουν τα προβλήματά τους τα οποία επίσης δυστυχώς είναι δεκάδες.

 

Υπενθυμίζεται οτι η «Λαϊκή Στάση Πληρωμών», είναι η ονομασία των δράσεων που έχουν κηρύξει από τον Απρίλιο του 2013 το γνωστό κίνημα «Δεν πληρώνω».

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πλέον, βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με άλλους να τους κόβουν το ρεύμα, άλλοι να μπαίνουν φυλακή για λίγα ευρώ που χρωστούν στην εφορία και άλλοι να χάνουν το σπίτι τους πετώντας τους στον δρόμο. Η κατάσταση πλέον είναι ασφυκτική για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό και η ρευστότητα μηδαμινή.

 

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, να διχάσουν τον ελληνικό λαό πάντα θα υπάρχουν ομάδες κι άνθρωποι, που κινούμενοι από αλτρουιστικό πνεύμα βοηθούν και στηρίζουν τους χειμαζόμενους πολίτες. Απαλλαγμένοι από κομματικά κι άλλα συμφέροντα κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται πραγματικά στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Χωρίς να τους εκμετταλευτούν, χωρίς να τους εξαπατήσουν. Χωρίς κομματική ταυτότητα. Κι ας ελπίσουμε οτι θα διατηρηθεί αυτό.

 

Danioliptes.gr