Habemus: Merkel,με ότι αυτό συνεπάγεται …

Ακόμα δεν είχε προλάβει να κατασταλάξει η ψήφος των Γερμανών πολιτών και η «παντοδύναμη» Άνγκελα Μέρκελ έριξε το φαρμάκι της για την Ελλάδα τονίζοντας σε αυστηρό τόνο ότι η λιτότητα δεν πρόκειται να σταματήσει και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν! Φανταστείτε δηλαδή τι είπε στον αγαπημένο μας πρωθυπουργό όταν την πήρε τηλέφωνο για τα συγχαρητήρια!

 

“Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε πρόωρα τη μεταρρυθμιστική πίεση”, τόνισε, ενώ αναφερόμενη στην προοπτική ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, είπε: “Στο βαθμό που γνωρίζω τι θα κοστίσει κάτι θα το πω, αλλά δεν πρόκειται να πω προκαταβολικά κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω”.

 

Πριν ακόμα συνέλθουμε από την πολιτική υπερπαραγωγή στην Γερμανία, η κυρία Μέρκελ μας έστησε στον τοίχο και η τρόικα ξεκίνησε από την Κυριακή τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας! Αφού είδε τον κύριο Στουρνάρα στην συνέχεια πέρασε και από το ΤΑΙΠΕΔ για να επιπλήξει την ηγεσία του διότι έχει μείνει πίσω στις … αποκρατικοποιήσεις (δηλαδή στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας).

 

Η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από φέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014, όπως ΕΥΔΑΠ,  ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ, προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.

 

Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.

 

Έτσι λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες απαίτησαν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει την πώληση της Ελλάδας.

Για να μπούνε λέει στα ταμεία και άλλα χρήματα! ΠΟΥ θα πάνε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που σκοπεύει να εισπράξει το κράτος; Μήπως θα πάνε στους συνταξιούχους η στους μικροομολογιούχους που καταστράφηκαν με το κούρεμα των ομολόγων; Άλλα ξεχάσαμε, στους συνταξιούχους θα πάει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος! Τι να πει κανείς πια…

 

Θεωρούμε και χρέος μας να αναφερθούμε και στην συνάντηση του τηλεοπτικού υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με την τρόικα. Πολύ ικανοποιημένος έμεινε ο υπουργός από την συζήτηση του με τους δανειστές μας, άλλωστε είναι γνωστό πόσο αγαπάει το μνημόνιο, και αυτό που καταλάβαμε σαν απλός λαός είναι ότι θα γεμίσουμε γενόσημα φάρμακα και θα πληρώνουμε και 25 ευρώ, από πέντε που ήταν πριν, παρόλο που ο κύριος Γεωργιάδης είχε δηλώσει ρητά πως δεν θα υπάρχει αύξηση του εισιτηρίου! ΕΥΓΕ!

 

Έτσι λοιπόν η τρόικα πήρε για μία ακόμη φορά σκούπα και φαράσι και βάζει ξανά τα γυαλιά στην αδύναμη πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου! Με τις ευλογίες της Μέρκελ, άλλωστε, προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα και ο κύριος Σόιμπλε.

 

«Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά λογική δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εκεί. Δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτελούν λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ξεκίνησαν λοιπόν οι καμπάνες, και τώρα αρχίζουν και βγαίνουν τα Γερμανικά μαχαίρια για την Ελλάδα. Το φωνάζαμε τόσο καιρό σαν Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ότι μετά το πέρας των γερμανικών εκλογών η Μέρκελ θα έδειχνε το αληθινό της πρόσωπο και τις προθέσεις για τον ελληνικό λαό που θα πληρώσει και πάλι την νύφη! Και όσο και αν φωνάζουν ορισμένα ξένα ΜΜΕ, όπως η “FinancialTimes”, ότι η πολιτική λιτότητας είναι λανθασμένη το 42% των γερμανών διαφωνεί και στηρίζει την Μέρκελ και την εγκληματική πολιτική της!

 

Ανάμεσα λοιπόν στην επικαιρότητα που μας έχουν επιβάλλει, και μιλάμε φυσικά για το θέμα της Χρυσής Αυγής , δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι έρχεται σύντομα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα! Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται αλλιώς…

 

Άντε καλό χειμώνα να έχουμε…

 

Danioliptes.gr