Γκρέμισαν τον πολιτισμό. Δε μιλήσαμε. Γκρέμισαν την παιδεία. Δε μιλήσαμε. Τώρα που γκρεμίζουν την υγεία πάλι δε θα μιλήσουμε;

Το είπε και το έκανε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης, που δίνει ραντεβού με τους διαδηλωτές στο γραφείο του. Φυσικά η «κωλοτούμπα» του Υπουργού, ήταν από αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί.

Από 1ης Ιανουαρίου, λοιπόν, το εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θα καταβάλλουν οι πολίτες για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία. Βέβαια, το Υπουργείο πρόκειται να θεσπίσει και εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ θα εξαιρούνται οι χρόνια πάσχοντες. Το εισιτήριο στα νοσοκομεία μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ.

 

Γκάφα ολκής για τον Υπουργό που μόλις τον περασμένο Αύγουστο διαμήνυε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε:

«Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή».

 

«Δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό το «25ευρω» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς και πάλι τι άλλαξε από τις προηγούμενες δηλώσεις του απάντησε: «Άλλαξε ότι βλέποντας το κόστος των ανασφαλίστων και δεχόμενοι συμβουλές για το πως μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κόστος, θεωρήσαμε ότι αυτό το ποσό μπορεί να αποτελεί έναν κουμπαρά».
Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι θα ξεκινήσει μεγάλος διάλογος και στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί το πόρισμα. Όπως ανέφερε θα το δώσει στα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς και σε κάθε περίπτωση θα γίνει μια δομή, ενιαίου χαρακτήρα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

Γνωστή η τακτική: πετά τη χειροβομβίδα, ζυγίζουν αντιδράσεις, προχωράνε στο μέτρο. Αυτή φορά οι αντιδράσεις θα έπρεπε να είναι άνευ προηγουμένου.

Εισιτήριο στα νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα 25 ευρώ; Πώς ζητούν από τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους στην Ελλάδα, και τους άλλους τόσους που δουλεύουν σε εκ περιτροπής εργασία ή δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται;

 

Αντιλαμβάνονται οτι προφανώς, αυτές ή κι άλλες κατηγορίες πολιτών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ήδη εξοντωτικά φοροεισπρακτικά ή άλλα μέτρα που επιβάλλονται. Το τελειωτικό χτύπημα δίνεται τώρα σε αυτούς, κλείνοντας τους ακόμη και την πόρτα του νοσοκομείου.

Η ανάγκη ενίσχυσης των αδύναμων και της αναβάθμισης της υγείας είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη, όμως, δεν πληρώνουμε ήδη αρκετούς φόρους και για αυτό το σκοπό; Χρειάζεται να πληρώσουμε και εισιτήριο για να τύχουμε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης;

Danioliptes.gr