Υποσχέσεις παροχών την εποχή των ισχνών αγελάδων. Κι όμως γίνονται!

Κι όμως έγινε κι αυτό: Μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων για τη Χρυσή Αυγή και εν μέσω της νέας καταιγίδας μέτρων που σχεδιάζει η τρόικα για να ανακοινώσει σιγά σιγά η κυβέρνηση, υπήρξε κάποιος πολιτικός που φέρεται να μύρισε εκλογές και να «έταξε» και παροχές.

Αυτός είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποίος επέστρεψε δριμύτερος στην παροχολογία, παράλληλα με το αίτημα για εκλογές και «απαλλαγή από το Μνημόνιο», όπως τόνισε.

 

 Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει, εάν γίνει κυβέρνηση, να προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε τουλάχιστον 300.000 οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, διατηρώντας τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και «παγώνοντας» οριστικά τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας.

 

Για μία ακόμη φορά τα δύο τελευταία 24ωρα, μετά την επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές ο Αλ. Τσίπρας.


«Οι εκλογές δεν είναι κατάρα σε μία δημοκρατία. Είναι ευλογία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι δεν είναι εκείνος ανυπόμονος να κυβερνήσει, αλλά «η Ελλάδα που δεν μπορεί να περιμένει άλλο να την κυβερνούν αυτοί που την οδήγησαν στην καταστροφή».
Κλείνοντας αργά χθες το βράδυ το φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας ότι αρχικά την ανέχθηκε και τώρα, υπό την πίεση των εξελίξεων, υποχρεώθηκε να την καταδιώξει. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, πρέπει να εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή ετυμηγορία, μέσα από την προσφυγή στις κάλπες. 

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει τις έδρες σε πιθανή επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, εάν παραιτηθούν βουλευτές της Χ.Α. και οι αναπληρωματικοί τους. Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, εάν θα στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αποτροπή εκλογών σ’ αυτήν την περίπτωση, η οποία – σύμφωνα με συνταγματολόγους – μπορεί να «σταθεί» ακόμη και με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

 

Ίσως ακόμη κι η ίδια η αντιπολίτευση διστάζει να απαντήσει στο ερώτημα ποιος ευνοήθηκε και ποιος έχασε από τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.


Danioliptes.gr