Συνεχίζεται η κατρακύλα στους μισθούς…

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι μισθοί στην Ελλάδα, στην περίπτωση, βέβαια, που καταβάλλονται σε όσους, βέβαια, συνεχίζουν να διαθέτουν το προνόμιο της εργασίας.

Και με αυτό τον τρόπο παρατηρείται το εξής παράδοξο στην ελληνική πραγματικότητα: οι μισθοί συρρικνώνονται ενώ οι φόροι κι οι τιμές αυξάνονται!

 

Νέα μείωση, λοιπόν, κατά 9,1% στους μισθούς για το β΄ τρίμηνο του έτους κατέγραψε η Στατιστική Υπηρεσία. Όπως ανακοινώθηκε ο δείκτης Μισθών (σ.σ. αυτός που μετρά την κατρακύλα των αποδοχών) του Β΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2012, παρουσιάζει την ίδια μείωση με αυτή που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011, δηλαδή 7,5%.


Μετά την εποχική προσαρμογή αλλά χωρίς προσαρμογή ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών ο δείκτης Μισθών του Β΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2012, παρουσιάζει μείωση κατά 9,1% έναντι μείωσης 7,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.


Υποθέτω οτι τα στοιχεία δε θα προκαλέσουν καμία εντύπωση ούτε κι ανησυχία στο επιτελείο του Υπουργείου Εργασίας που δημιουργεί θέσεις εργασίας με μισθό 490 ευρώ, δίνοντας το κακό παράδειγμα στους εργοδότες και δημιουργώντας νέες δεξαμενές εργαζόμενων τους οποίους θα μπορεί στη συνέχεια να υπερφορολογεί το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Danioliptes.gr