Τους πιστεύεις;

… με ρώτησε με απορία. Δεν ρώτησα ποιον. Απάντησα αυθόρμητα και γενικά «όχι». Κανέναν δεν πιστεύω πια κι ας μην ξέρω για ποιον με ρωτάνε…

Πώς να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τους κυβερνώντες όταν εκείνοι συνεχίζουν την χλιδάτη ζωή κι, όμως πίνουν στην υγεία του κοροϊδου, για το οποίο δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα.

 

Aπό 5.000 ως και 50.000 δολάρια πλήρωσαν όσοι χθες το βράδυ θέλησαν να δειπνήσουν κοντά στον Μπιλ Κλίντον και να τον ακούσουν να μιλά για την Ελλάδα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

 

Το δείπνο αυτό ξεχώριζε και για την μητροπολιτική του αισθητική, τη χλιδή και τη Νεοϋρκέζικη ατμόσφαιρα του αλλά κατά άλλα είχε ιερό σκοπό, σαν αυτούς που έχουν οι πλούσιοι που συγκεντρώνονται στα γκαλά και τις δεξιώσεις και πίνουν πανάκριβη σαμπάνια και τρώνε μπρι και χαβιάρι.

 

Αφού λοιπόν, συνέφαγαν θυμήθηκαν την καταπονημένη (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το iefimerida.gr που δημοσιεύει το σχετικό θέμα) Ελλάδα, για την οποία όλοι συμφώνησαν να βοηθήσουν και να της ρίξουν και κανένα ξεροκόμματο να φάει κι αυτή. Ποιος πρώτα όμως να χορτάσει;

 

Παρά τα ευχολόγια και τις αγαστές προθέσεις κανείς δεν ξέρει αν και πόσο χρήματα συγκεντρώθηκαν και αν και πόσα χρήματα θα διοχετευτούν για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

 

Ο σκοπός – κατά το ήμισυ – επετεύχθη:  «τιμήθηκαν προσωπικότητες που προσφέρουν στη χώρα, όπως ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έχει κάνει δωρεά 100 εκατομμύριων ευρώ για την ανακούφιση της κρίσης και ταυτόχρονα βέβαια ετοιμάζει το μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμού στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, στο Φάληρο, σε σχέδια Renzo Piano και με δωρεά 566 εκατομμύριων ευρώ.

 

Από τη  μεγάλη αίθουσα με τα ακριβά σερβίτσια, τα λινά τραπεζομάντηλα, τις πυκνές ανθοσυνθέσεις και τον χαμηλό φωτισμό, οι λέξεις που έμειναν ήταν αυτές του Μπιλ Κλίντον που φέρεται να δήλωσε: «Θα κάνω τα πάντα για την Ελλάδα» και φυσικά του Αντώνη Σαμαρά: «Η Ελλάδα επέστρεψε!».

 

…Εσύ θα τους πίστευες;

 

Danioliptes.gr