Καμία επαφή με την Κοινωνία δεν έχει η κυβέρνηση! Συνεχίζει και υπερασπίζεται με πάθος το Μνημόνιο!

Η κυβερνητική αναλγησία είναι σαν μια μακροχρόνια σχέση… μετά από κάποιο χρονικό διάστημα την συνηθίζεις!

Κάπως έτσι μπορούμε να σχολιάσουμε τις δυστοκίες των εκπροσώπων του Μεγάρου Μαξίμου που «έντυσαν» περίτεχνα αυτή την εβδομάδα ακυρώνοντας τις ίδιες τους τις ανακοινώσεις! Τα δύο όμως γεγονότα που έλαβαν χώρα αυτή την εβδομάδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

 

Ας ξεκινήσουμε με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης. Με δεδομένο ότι η διάθεση του ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου το οικονομικό επιτελείο τρέχει και δεν φτάνει ούτως ώστε να ενημερώσει τον κόσμο για τους δικαιούχους του επιδόματος και για το πόσα χρήματα θα πάρουν τελικά στα χέρια τους. Αλλά δεν θα τους πει τίποτα για το πόσο θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης! Και αυτό γιατί περιμένει ακόμα την … τρόικα!

 

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα ή αύριο δεν θα περιλαμβάνει τίποτε για μείωση του ειδικού φόρου, καθώς η απάντηση της Τρόικας αργεί και το υπουργείο επιφυλάσσεται για το μέλλον ως προς αυτό το θέμα. Αντίθετα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις όσον αφορά το επίδομα.

 

Δηλαδή περιμένουμε το «αφεντικό» να μας πει εάν θα πέσει ο φόρος κατά 15% η όχι! Και μετά μας λένε ότι κυβερνούν αυτοί! Μια ολόκληρη χώρα κρέμεται από τα χείλη τριών ανθρώπων οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν όποτε θέλουν! Και μετά έχουμε Δημοκρατία;

 

Συνεχίζουμε με τον απίστευτο Υπουργό Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος από την μία κόβει μισθούς και συντάξεις με εντολές των δανειστών αλλά δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο με το να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και όσους έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό!

 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Απόστολου Κακλαμάνη, η πορεία όλων των υποθέσεων με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και ύλη η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει τα βάρη των μισθωτών και συνταξιούχων κινείται με ρυθμούς χελώνας.

 

Ειδικότερα, από τα περίπου 54000 εμβάσματα με ποσά άνω των 100.000 ευρώ που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού των περίοδο 2009-2011, αποκλείστηκαν όσοι δικαιολογούσαν τα ποσά και στάλθηκαν επιστολές σε 24.710 καταθέτες προκειμένου να στείλουν συμπληρωματικές εξηγήσεις. Τελικά, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «επιλέγησαν 436 υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και στάλθηκαν στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις 436 έχουν ολοκληρωθεί 2 περιπτώσεις και εισπράχθηκαν 5 εκατ. ευρώ».

 

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη!». Μόλις δύο περιπτώσεις από τις 436 έχουν ολοκληρωθεί! Αυτό δεν είναι ρυθμοί χελώνας κύριε Υπουργέ. Χειρότερα και από σαλιγκάρι πάμε!

 

Στο αγκάθι της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε και το Bloombergτο οποίο και τόνισε ότι οι προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μάλλον υπερεκτιμημένες.

 

Σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και καθιστούν την ανάκαμψη της δύσκολη: «Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχαν προγραμματιστεί».

 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην διαμάχη του με τον Απόστολο Κακλαμάνη και προφανώς μέσα σε μία στιγμή απόλυτης ειλικρίνειας ο κύριος Στουρνάρας τόνισε με απόλυτη σοβαρότητα ότι «το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα».

 

Όχι δεν το ξέραμε, απλά είναι οξύμωρο να ακούς από τα χείλη ενός διορισμένου Υπουργού μέσα στον «Ναό της Δημοκρατίας» ότι αυτό που έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση είναι σοβαρό και υπεύθυνο! Είναι το λιγότερο εξοργιστικό κύριε Υπουργέ! Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν τα όρια τους …

 

Danioliptes.gr