15.000 οι «μπαταχτσήδες» στην Ελλάδα. Μόνο;

Τελικά, οι τράπεζες και τα συναρμόδια Υπουργεία τα κατάφεραν και βρήκαν τους ‘Έλληνες – μπαταχτζήδες, που ελέω της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους προς την τράπεζα και προτιμούν να αφήνουν απλήρωτες δόσεις  ενώ έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειο τους.

Με ιδιαίτερη ευκολία και σε χρόνο – ρεκόρ Υπουργεία και τράπεζες εντόπισαν όσους δεν φορούν το «κοστούμι» του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και βάζουν φέσι στις τράπεζες ενώ δεν είναι «φτωχοί».

 

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ήδη μέσω των τραπεζών έχουν εντοπίσει περίπου 15.000 άτομα με περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και καταθέσεις που δείχνουν ότι έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής και έτσι είναι πλέον θέμα χρόνου, πολλοί λένε ως τα τέλη του επόμενου μήνα, μέχρι την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για ειδικές περιπτώσεις ακόμη και εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία.


Από ‘κει και πέρα εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί η κύρια κατοικία των δανειοληπτών που πραγματικά έχουν πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Προς το παρόν μόνο βέβαιο είναι ότι θα προστατεύεται η μόνη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών με οφειλές ως 20.000 ευρώ από προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Στόχος, πάντως, οι μπαταχτσίδες δανειολήπτες να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των δανείων ως έχουν είτε να μπουν σε κάποια ρύθμιση. 

 

Άραγε σε αυτούς τους 15.000 εντάσσουν και τα κόμματα που έχουν πάρει δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες που αγγίζουν τα 272,5 εκατομμύρια ευρώ;

 

Το πρωτοφανές αυτό οικονομικό σκάνδαλο, αποκαλύπτεται από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και δη των κομμάτων εξουσίας την περίοδο 2000-2011. Από το πόρισμα της ΤΤΕ που βρίσκεται ήδη στη διάθεση των Οικονομικών Εισαγγελέων οι οποίοι διενεργούν προκαταρκτική σχετικά με τις ποινικές ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών, προκύπτει ότι ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία (κατά κύριο λόγο) και ακολούθως ΚΚΕ και Συνασπισμός έχουν λάβει δάνεια ύψους 272, 5 εκατομμυρίων ευρώ με μοναδικά εχέγγυα τις κρατικές επιχορηγήσεις, εκτός του ΚΚΕ το οποίο έχει υποθηκεύσει μέρος της ακίνητης περιουσίας του.

 

Καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας και τήρηση ορθής πιστοδοτικής πολιτικής, έξι κρατικά και ιδιωτικά πιστωτικά Ιδρύματα, έχουν χορηγήσει πακτωλό χρημάτων σε καταχρεωμένους πολιτικούς σχηματισμούς με μοναδική διασφάλιση (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2020!

 

Θα ισχύσει η ίδια μεταχείριση και για τα πολιτικά μας κόμματα τα οποία αναδεικνύονται σε νούμερο 1 μπαταχτζήδες;

 

Μάλιστα, το φέσι τους δεν περιορίζεται μόνο στις Τράπεζες αλλά φτάνει και στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς από έλεγχο που έγινε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόεκυψε πως τα δύο κόμματα, μόνο σε τρεις μήνες, χρωστάνε εισφορές που συνολικά ξεπερνούν τα 365.000 ευρώ.

Προσέξτε τώρα τη μεθόδευση που έγινε σε ένα θέμα το οποίο είναι ποινικό αδίκημα.

Από τον έλεγχο προέκυψε πως έως τις 28.6.2013, το μεν ΠΑΣΟΚ όφειλε κύριες εισφορές μαζί με πρόσθετα τέλη ποσό 109.415,40 ευρώ για τη μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1.2.2013 έως 30.4.2013. Για την ίδια περίοδο το ποσό που όφειλε η Νέα Δημοκρατία ήταν στα 256.061,49 ευρώ.

 

Αυτούς συνεργάσιμους δεν τους λες σε καμία περίπτωση. Όμως, σε ποια κατηγορία θα ενταχθούν επιτέλους;

 

Danioliptes.gr