Ακριβή μου θέρμανση!

Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέγανε οι παλιοί, κι από δυστυχώς, η εν λόγω ρήση έχει απόλυτη εφαρμογή στους Έλληνες πολιτικούς. Στην προκειμένη περίπτωση η διπλή αμαρτία αφορά στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που πέρσι οδήγησε σε συντριβή των εσόδων που υπολόγιζε το κράτος οτι θα συγκεντρώσει, χιλιάδες νοικοκυριά πάγωσαν ενώ και οι πόλεις γέμισαν αιωρούμενα μικροσωματίδια από την καύση κάθε λογής καύσιμης ύλης.

Η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αποδείχθηκε ένα τεράστιο φιάσκο αφού ούτε τον πρωταρχικό της σκοπό, να μειώσει, δηλαδή, την λαθρεμπορία στα καύσιμα, η κυβέρνηση επέλεξε και φέτος αυτήν την αποτυχημένη συνταγή.

 

Πέρσι, ο ΕΦΚ σε σχέση με το 2011 ήταν αυξημένος κατά 1471,4% άρα και απλησίαστος για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

 

Με ασπιρίνες, λοιπόν, πάνε τώρα να καλύψουν τα εγκληματικά τους λάθη: Αυξημένα κατά 25% είναι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά από σήμερα.

 

Μόνο που οι καταναλωτές που πέρσι, δεν είχαν για πετρέλαιο θέρμανσης και προμηθεύτηκαν κάποια άλλη μορφή θέρμανσης, φέτος δεν πρόκειται να στραφούν προς το πετρέλαιο θέρμανσης πάλι. Άλλωστε, κανείς δεν εμπιστεύεται το οικονομικό επιτελείο οτι θα χορηγήσει το επίδομα εγκαίρως. Άρα, μιλάμε για μία τεράστια καταστροφή του μέτρου.

 

Και μην ξεχνά κανείς, οτι υπάρχουν νοικοκυριά στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν ήδη ανοίξει τη θέρμανση καθώς ήδη το θερμόμετρο έχει πέσει κάτω του μηδενός σε αυτές τις περιοχές.

Κι ενώ πέρσι ο κ Στουρνάρας είχε σύμμαχο τον καιρό, φέτος τα πράγματα δε θα είναι τόσο θετικά…

 

Τα πράγματα είναι απλά και οι απαντήσεις για τη λύση της εξίσωσης της θέρμανσης είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Θα δοθούν ποτέ άραγε;

 

Danioliptes.gr