Νέες πιστολιές στον αέρα από το ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την σεισάχθεια αντί πλειστηριασμών κατοικιών, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με νέα πρόταση – βόμβα για την ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών με μερική ή και ολική διαγραφή τους.

 

Αφορμή τα στοιχεία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία γίνεται λόγος για γεωμετρική αύξηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από 10% που ήταν πριν 2,5 χρόνια έχουν εκτοξευθεί σήμερα στο 65%, ενώ όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μόνη «ανάπτυξη» που μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής και με την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή της εξαθλίωσης και της οικονομικής ανασφάλειας του ελληνικού λαού».

 

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως πρέπει να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας «προτού το κυβερνητικό success story οδηγήσει δεκάδες ακόμα χιλιάδες νοικοκυριά στο δρόμο και σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση».

 

«Με ασπιρίνες και πιστολιές στον αέρα δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες», τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς. «Οι πολιτικοί κι οι συνδικαλιστές θα πρέπει να παραδεχθούν ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση και παράλληλα, να προτείνουν εφικτές λύσεις με απτά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

 

Αναρωτήθηκε γιατί η ΓΣΕΕ αλλά κι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων δεν έχει πιέσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις με επαναλαμβανόμενες απεργίες ώστε να πάρουν μέτρα κατά της ανεργίας και της διάλυσης της επιχειρηματικότητας στη χώρα. «Γιατί δεν στέκονται δίπλα στους χειμαζόμενους από την κρίση εργαζόμενους που βιώνουν την απόλυτη εργασιακή ζούγκλα και στους χιλιάδες ανέργους που έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την απελπισία» σημειώνει.

 

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος υπενθύμισε την απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν στην επερώτηση του Ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή σχετικά με την διευθέτηση των δανείων των Ελλήνων.

 

«Ο επίτροπος Ρεν είχε ξεκαθαρίσει στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ οτι οι Έλληνες έχουν εκχωρήσει μέσω του μνημονίου το δικαίωμα να αποφασίσουν και να διευθετήσουν το ζήτημα των δανείων. Άρα, ποιες πρωτοβουλίες διατείνεται οτι μπορεί να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων αφού το ελληνικό κράτος είναι δεμένο χειροπόδαρα από το μνημόνιο;» κατέληξε ο κ. Περβανάς.

 

Danioliptes.gr