Η ΕΛ.ΑΣ., ο Άγιος Αρτέμιος και οι… υπερωρίες

του Άγγελου Αγγελίδη

 

Βρήκαν χρήμα και είπαν να βάλουν αρκετό από αυτό στη τσέπη τους…

Ο λαός πλήρωνε για τις υπηρεσίες των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συνδικαλιστές των οποίων τολμούσαν και έπαιρναν μπόνους υπερωριών για τις ώρες που βρισκόταν είτε στο Σωματείο, είτε στους εορτασμούς για τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Άγιο Αρτέμιο, είτε στα τηλεοπτικά πάνελ! Και το χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη πρακτική είχε γίνει αντιληπτή από το υπουργείο και το Αρχηγείο, τα οποία με έγγραφο του… 2000 είχαν διατάξει να μην παίρνουν υπερωρίες οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Μόνο που οι τελευταίοι, έπειθαν τους ανωτέρους τους και τελικά τσέπωναν τις υπερωρίες γράφοντας στα “παλιά τους τα παπούτσια”, τόσο την πολιτική, όσο και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Πραγματικά είναι απύθμενο το θράσος των συνδικαλιστών. Και εύλογα κάποιος αναρωτιέται πως αυτοί οι άνθρωποι θα υπερασπιζόταν τα κεκτημένα των συναδέλφων τους και ακόμη χειρότερα πως θα προστάτευαν τους πολίτες, όταν οι ίδιοι παρανομούσαν. Φυσικά, υπάρχει και η σημαντική παράμετρος της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο είναι ένα από τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. Υποτίθεται ότι η ιεραρχία είναι συγκεκριμένη και οι ανώτεροι δίνουν στους κατώτερους διαταγές, οι οποίες εκτελούνται χωρίς συζήτηση ή διευκρίνιση. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διαταγές των ανωτέρων ήταν “κενές” και κανείς δεν τις έδινε σημασία. Οι συνδικαλιστές απολάμβαναν τα προνόμια τους, σε βάρος του ελληνικού λαού και των συναδέλφων τους. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς θα είχαν το θράσος ακόμη και να συλλάβουν έλληνα πολίτη με τη κατηγορία ότι έκλεβε το κράτος!

Όπως έγινε γνωστό, δεν ήταν μόνο το 2000 που το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε απαγορεύσει ρητά να δοθούν αυτά τα επιδόματα σε συνδικαλιστές. Η ίδια διαταγή εστάλη το 2001 και το 2008. Όμως, χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι

συνδικαλιστές συνέχιζαν να παίρνουν τις υπερωρίες όση ώρα κάθονταν στα γραφεία του Συλλόγου ή έκαναν βόλτες από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο.

Αυτές είναι οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να σημειωθούν στη χώρα. Να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα που προκαλούν θλίψη και οργή στον έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος για μία ακόμη φορά έπεσε θύμα εξαπάτησης. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πρέπει να αναζητηθούν, να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά γιατί έκαναν μία περιουσία (έστω και μικρή) στη πλάτη του λαού. Δεν φτάνει μόνο η τιμωρία… Θα πρέπει να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα και να εκδιωχθούν μία και καλή από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας… Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά θα πρέπει να το δείχνει και να το αποδεικνύει…

Danioliptes.gr