Γ. Πηλίτσος στο Radio1d.gr : «Μετά τις Ευρωεκλογές τα πράγματα για την χώρα θα γίνουν πολύ δύσκολα»

 

Αυτό προέβλεψε για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, μιλώντας στο Radio1d.gr, ο φοροτεχνικός και οικονομολόγος Γιώργος Πηλίτσος, τονίζοντας ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι η βαλκανιοποίηση της Ελλάδας με μισθούς 300 και 400 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε, παρά την λήξη ενός μέρους του μνημονίου, το 2014 τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον ελληνικό λαό «Θα μας ισοπεδώσουν στην κυριολεξία. Θέλουν να «βαλκανιοποιήσουν» την Ελλάδα και να ρίξουν τους μισθούς στα 250 – 300 ευρώ, και τις συντάξεις στα 360 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο όμως τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν την ανιούσα».

 

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, και το γεγονός ότι η χώρα μας θα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, ο κύριος Πηλίτσος τόνισε ότι αυτό έχει ξεκινήσει από το 2010.

« Το πλεόνασμα έχει ξεκινήσει από το 2010.Είναι όμως τεχνικό, δηλαδή υπάρχουν κονδύλια τα οποία φαίνονται στους προϋπολογισμούς και τα οποία μπορούν να εισπραχθούν. Για παράδειγμα, τα τέλη  κυκλοφορίας 2013, τα οποία εισπράττονται μέσα στο 2012 αλλά το κονδύλι φαίνεται το 2013 και καταγράφεται ως πλεόνασμα. Χωρίς όμως να καταπολεμήσουμε τις μαύρες τρύπες της φοροδιαφυγής, οι οποίες δημιούργησαν και το περίφημο δημοσιονομικό κενό, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα».

 

Αναφορικά με την βιωσιμότητα του χρέους ο Γιώργος Πηλίτσος πρότεινε να συσταθεί από την κυβέρνηση μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου για να μάθουμε επιτέλους πόσα χρωστάμε και που. «Αυτό φυσικά προϋποθέτει μια σοβαρή κυβέρνηση, πράγμα το οποίο τώρα δεν υπάρχει» τονίζει.

 

Σχετικά με το κυνήγι των επενδυτών το οποίο έχει ξεκινήσει ο κύριος Στουρνάρας, ο κύριος Πηλίτσος υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι κάποιος τρελός για φέρει τα χρήματα του στην χώρα μας « Μία χώρα η οποία αλλάζει το φορολογικό της τοπίο κάθε 45 μέρες θέλει να προσελκύσει και επενδυτές;» αναρωτήθηκε.

 

Όσον αφορά την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η οποία θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, ο κύριος Πηλίτσος ξεκαθάρισε ότι δυστυχώς αυτό δεν το γλυτώνουμε «Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν. Το ακίνητο είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα που έχει 32 φόρους. Στην ουσία πληρώνουμε ενοίκιο για να ζούμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι»

Κλείνοντας ο Γιώργος Πηλίτσος αναφέρθηκε και στις παρανομες κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τις τράπεζες, για ληξιπρόθεσμες οφειλές « Οι τραπεζικοί υπάλληλοι κατάσχουν χωρίς μέτρο συντάξεις των 300 και 400 ευρώ για χρέη, και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε κατάσχεση μέχρι τα 1.000 ευρώ. Ο πολίτης θα πρέπει να συγκρουστεί με τις τράπεζες» τόνισε.

 

Ακούστε την εκπομπή “Όλα στη φόρα” εδώ

 

Danioliptes.gr