“Κάποιο锨συνεχίζουν να ανάβουν φωτιές για την Ελλάδα

Μόνο σκοπιμότητα πρέπει να κρύβουν οι δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων των Βρυξελλών, οι οποίοι επιδίδονται ανωνύμως στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και δεν διστάζουν να προβαίνουν σε θρασύτατες δηλώσεις.

Εκτός, από τα μέλη της τρόικας που έχουν υπερεκτιμήσει τις αρμοδιότητες τους είναι κι άλλοι που, προφανώς, εξυπηρετώντας κάποια «κρυμμένη» σκοπιμότητα παίζουν με την υπομονή και την ανοχή του ελληνικού λαού.

 

Τελευταίο παράδειγμα, «ανώνυμος αξιωματούxos», που όμως είναι γνωστός σε όλους, διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης την «πληροφορία» ότι «είναι μίλια και δισεκατομμύρια» που χωρίζουν την ελληνική πλευρά από την τρόικα και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι».


Μόνο τυχαίο και άστοχο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο γεγονός, τη στιγμή που είναι άλλη μία κρίσιμη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη, με το ζήτημα του φόρου ακινήτων και των πλειστηριασμών να παραμένουν ανοιχτά.

 

Είναι προφανές οτι επιχειρείται να προκληθεί δυσμενές κλίμα για τη χώρα μας στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης, έτσι ώστε να αποδυναμωθούν τα διαπραγματευτικά όπλα – αν τα χρησιμοποιούν κι αυτά – που με αιματηρές θυσίες εξασφάλισε ο ελληνικός λαός.
Είναι απλά μία προσπάθεια να υπομονευθούν οι  προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΔΕΠΑ, και σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ενισχύεται έτσι η άποψη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και όχι προσπάθειας εξόδου της από την κρίση.


Μόνο που οι υποκινούντες τις μεθοδεύσεις αυτές επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και αποδεικνύονται ανίκανοι να αξιολογήσουν την εκρηκτική -πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά- κατάσταση της χώρας και τις συνέπειες μίας πολιτικής κρίσης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

 

 Η εμμονή σε υφεσιακές πολιτικές δεν είναι αυτήν τη φορά εσφαλμένη επιλογή, αλλά συνειδητά εγκληματική μεθόδευση. Κι αυτό το έχουν παραδεχθεί και το έχουν αναγνωρίσει όλοι. Ωστόσο, κανείς δεν τις ακυρώνει στην πράξη. Κανείς δεν αναζητά εναλλακτική λύση… Μέχρι να πέσει η χώρα από το γκρεμό και μετά;… ΤΕΛΟΣ.

 

Danioliptes.gr