Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που πήρε δάνειο 12.000 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ!

Θα μπορούσε να είναι η ιστορία χιλιάδων άλλων δανειοληπτών για αυτό κι η συγκεκριμένη ιστορία τραπεζικής τρέλας έφτασε στη Βουλή μέσω του ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου.

Συγκεκριμένα, επερώτηση προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής παραθέτοντας τη σχετική επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο www.danioliptes.gr. (Άλλη μία ιστορία τραπεζικής τρέλας: Πήρε δάνειο 12.000 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ!)

 

Αν και η επερώτηση απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και το Υπουργείο Οικονομικών, εκ μέρους του Υπουργείου απάντηση ο αναπληρωτής Υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης απάντησε ο Υφυπουργός Θ. Σκορδάς τονίζοντας οτι μία απλή αναφορά σε δημοσίευμα που δεν περιλαμβάνει αίτημα ή παράπονο δεν εμπίπτει στο σχετικό κανονισμό της Βουλής. Οπότε δεν απάντησε, δεν σχολίασε, δεν διέψευσε.

 

Άγνωστο μάλιστα αν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Ένα ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του αλλά κατά την προσφιλή του τακτική ο Θ. Σκορδάς δεν πήρε καμία θέση. Δεν έκανε κανένα σχόλιο προκειμένου να προστατευθούν ή να βοηθηθούν οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

 

Διαβάστε εδώ την αναφορά του ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κομματος Νίκου Νικολόπουλου

Δείτε εδώ την απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά

Δείτε εδώ την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικού Χρήστου Σταϊκούρα

 

Danioliptes.gr