Θ. Παραστρατίδης από το νέο κόμμα Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές: «Ο βουλευτής να ψηφίζει σύμφωνα με την συνείδησή του, όχι με την γραμμή του κόμματος» (BINTEO)

Μήνυμα με πολλαπλές αναγνώσεις έστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της νεοσύστατης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεόδωρος Παραστρατίδης κατά τη σημερινή εκπομπή του Ν. Νικολόπουλου «Μ’ ανοιχτά αυτιά».

 

{youtube}Atr16-bwP44{/youtube}

 

Να σημειωθεί οτι η εν λόγω ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που συστάθηκαν πρόσφατα σε Κοινοβουλευτική Ομάδα πρόκειται να διαδραματίσουν ρυθμιστικό ρόλο στην αβέβαιη «διαδρομή» της κυβέρνησης. Αρχηγός της νεοσυσταθείσης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Νίκος Σταυρογιάννης. Η θητεία του όμως πρόκειται να διαρκέσει μόνο ένα μήνα και στη συνέχεια θα αναλάβει άλλος βουλευτής της ομάδας.

 

Οι υπόλοιποι είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ) που έχουν «ευθυγραμμιστεί» με τη ΔΗΜΑΡ, ο Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.), ο Θόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κασαπίδης (Ν.Δ.), ο Πάρις Μουτσινάς (ΔΗΜΑΡ), ο Γιάννης Κουράκος (ΑΝΕΛ), ο Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ).

Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές δεν διαθέτουν πολιτική ομοιογένεια ούτε κοινή πολιτική διαδρομή. Προέρχονται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

 

Υπό προϋποθέσεις ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που ζητεί διακαώς η κυβέρνηση προκειμένου να «υπερπηδήσει» τα εμπόδια που έχει μπροστά της, ή αντίθετα να βρεθούν απέναντί της ενισχύοντας τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.

Ένα μαξιλαράκι που η ισχνής πλειοψηφίας κυβέρνηση αναζητά διακαώς.

 

 

Την Κυριακή το βράδυ για παράδειγμα, η πλειοψηφία τους υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης που ψήφισαν «παρών».

Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών.

 

 

Ήδη, οι 9 από τους 11 βουλευτές των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών έχουν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούν παράταση, μέχρι το τέλος του 2016, της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται πως η κυβέρνηση απέρριψε προηγούμενη πρόταση αναστολής των πλειστηριασμών, διαβεβαιώνοντας πως προτίθεται να ρυθμίσει το ζήτημα με τρόπο δίκαιο και οριστικό.

 

Παρά ταύτα, «οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών, ως δανειολήπτες, φορολογούμενοι, εργοδότες και ασφαλισμένοι. Στο διάστημα των τελευταίων μηνών, ούτε η κυβέρνηση έφερε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος προς έγκριση στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε η αντιπολίτευση υλοποίησε την δέσμευσή της για κατάθεση πρότασης νόμου για την επίλυση του ζητήματος της λήξης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές.

 

Κι επειδή «Scripta Manent», αυτή η τροπολογία θα αποτελέσει τη δέσμευση των 11 (+1 αν και εφόσον ενταχθεί σε αυτούς κι η διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη), ώστε να μην δώσουν το δεκανίκι στην κυβέρνηση να περάσει από το Βουλή την επικύρωση του «ξεσπιτώματος» των Ελλήνων.

 

Danioliptes.gr