Για τα 100.000 ευρώ που εισπράττουν το χρόνο πληρώνουν 3.000 ευρώ! Αυτό θα πει ισονομία!

 Ο φορολογικός παράδεισος υπάρχει στην Ελλάδα και εδράζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κι εκτός από τις άκρως ευνοϊκές φορολογικές ελαφρύνσεις που απολαμβάνουν, οι βουλευτές έχουν επί πλέον έχουν τζάμπα 3 υπαλλήλους, 2 αστυνομικούς, 1 αυτοκίνητο, τηλέφωνα, fax και αλληλογραφία.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας KONTRANEWS, οκτώ χιλιάδες διακόσια ογδόντα τέσσερα ευρώ το μήνα, είναι ο μισθός του βουλευτή. Δηλαδή πάνω από ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ το μήνα… εκτός βέβαια από τα…ΤΥΧΕΡΑ ή τις μίζες που τσεπώνουν μερικοί από αυτούς που ανεβαίνουν στις μεγάλες καρέκλες όπως έκανε ο Άκης…


Από τα 100.000 που εισπράττουν το χρόνο οι βουλευτές μας ξέρετε ΠΟΣΑ πληρώνουν για φόρους;

Οι βουλευτές μας για ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ πληρώνουν φόρο για εισόδημα ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ευρώ!

Απίστευτο και όμως αληθινό, γιατί σύμφωνα με ένα νόμο που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι για τον εαυτούλη τους, ο μισθός των βουλευτών δεν φορολογείται ολόκληρος, αλλά ΜΟΝΟ το ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ του μισθού τους. Δηλαδή κανονικά, όποιος παίρνει ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ευρώ το χρόνο θα έπρεπε να πληρώσει περίπου τα ΜΙΣΑ δηλαδή ΠΕΝΤΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ στην εφορία, πληρώνουν όμως φόρο μόνο για τα ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ-ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ- γιατί ο υπόλοιπος μισθός τους, τα 2/3 των καθαρών είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.

 

Εκτός από αυτά τα προνόμια, οι βουλευτές μας εκτός από τα 100.000 το χρόνο έχουν και άλλα προνόμια όπως π.χ. τους πληρώνουν γραφεία, τους δίνουν 3 υπαλλήλους για να τους βοηθάνε και 2 αστυνομικούς για να τους φυλάνε, έχουν δωρεάν τηλέφωνα και τα γνωστά τυχερά που πάντοτε έχουν όχι βέβαια όλοι οι βουλευτές αλλά οι κυβερνητικοί. Αυτοί δηλαδή που στηρίζουν τις κυβερνήσεις και ψηφίζουν τα προδοτικά μνημόνια και μας έφθασαν στη σημερινή εξαθλίωση.


Για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να πούμε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης βάζουν στην τσέπη αρκετά λιγότερα πρώτον γιατί δεν έχουν τυχερά και το δεύτερον γιατί δίνουν αρκετά χρήματα από το μισθό τους για το κόμμα τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


Το περασμένο Σάββατο 16-11-2013 στην εκπομπή «MEGA-Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. 0. Παπαϊωάννου.
Διαβάστε τη συζήτηση: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Καταρχήν θα ξεκινήσω από τους αριθμούς του προϋπολογισμού. Το 2009 πριν από το ξέσπασμα της κρίσης η δαπάνη για συνολικά δαπάνες βουλευτών ήταν στα 46 εκατομμύρια το χρόνο. Το 2013 θα είναι στα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή στο βουλευτή έχουν μειωθεί συνολικά οι αποδοχές του, οι μεικτές αποδοχές του, γύρω στο 35 με 37%.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Είπατε, ότι από 36 εκατομμύρια είναι περίπου 30 εκατομμύρια. Δηλαδή είναι 100.000 ευρώ στον καθένα.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Είναι μεικτά γύρω στις 8.200 στον κάθε βουλευτή που όμως περιλαμβάνουν και τις δαπάνες διότι η βουλευτική αποζημίωση είναι 5.700 ευρώ μεικτά. Σε αυτά προστίθενται οι δαπάνες κίνησης των βουλευτών.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Άρα δηλαδή 96.000 ευρώ το χρόνο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Καθαρά είναι 4.800 με 5.200 ευρώ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Παίρνουν 96.000 ευρώ το χρόνο μεικτά οι βουλευτές; Από αυτές τι φόρο έχουν; ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Ο φόρος, που πληρώνουν, αν υπολογίσετε ότι καθαρά τους έρχεται 5.000 οι κρατήσεις. Προσέξτε κάτι, δεν είναι μόνο ο φόρος, είναι οι εισφορές, είναι οι κρατήσεις.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Ρωτάω για το φόρο κύριε Παπαϊωάννου. Ελληνικά μιλάω, τι φόρο εισοδήματος πληρώνουν.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Τα καθαρά σας ενδιαφέρουν.
Τώρα πόσος ο φόρος και πόσες οι κρατήσεις οι ασφαλιστικές δεν είμαι σε θέση…
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Δεν ξέρετε πόσο φορολογούνται οι βουλευτές; ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Είναι πολύ απλό. Αν πολλαπλασιάσετε το 5, θα πάει 60 με 65.000 καθαρά το χρόνο.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Ξέρετε με πόσο ποσοστό φορολογούνται οι Έλληνες βουλευτές; ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Οι επιπλέον δαπάνες κίνησης και ο εξοπλισμός γραφείων δεν φορολογούνται.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: 0 βασικός μισθός; ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Η βουλευτική αποζημίωση από τα 5.700 φορολογείται ένα κομμάτι περίπου από το 1/3 της βουλευτικής αποζημίωσης.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Να το καταλάβουμε, ότι φορολογούνται, γιατί δεν το λέτε κανονικά, φορολογούνται μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ. Γιατί δεν το λέτε; ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Το 1/3 της βουλευτικής αποζημίωσης ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Αυτό είναι. 62 τα 20.000. Δηλαδή πληρώνουν φόρο ενώ παίρνουν 60.000.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τα 40 είναι αφορολόγητα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Όχι μόνο, Ιορδάνη. Από τις 60.000 που παίρνουν, εάν φορολογούνταν κανονικά θα έπρεπε να αποδώσουν 30.000 ευρώ περίπου ή 25.000 ευρώ. Τώρα αποδίδουν μόνο στο ποσό των 20.000 ευρώ. Αρα δίνουν ένα ποσό γύρω στις 3.000 ευρώ το χρόνο, φόρο. Άρα αφορολόγητο στην ουσία.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Είναι λάθος να θεωρούμε το σύνολο της βουλευτικής αποζημίωσης, μισθό. Δεν μένει στην τσέπη αυτό το πράγμα. Έχει δαπάνες ο βουλευτής. Έχει βενζίνη, έχει…
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Αλλά ρωτάω τώρα. Για τη φορολογία μιλάμε τώρα.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Μα η φορολογία θα έπρεπε να εξαρτάται από τις σχέσεις εσόδων – εξόδων.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μα ένας μισθωτός που παίρνει ένα μισθό.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Δεν είναι μισθωτός ο βουλευτής.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μα ο βουλευτής φορολογείται από τα 60 που παίρνει καθαρά, τα 20 ουσιαστικά μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Δηλαδή 2.500 χιλιάρικα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Τα εκκαθαριστικά των βουλευτών δεν περιλαμβάνουν αυτά τα έξοδα μίσθωσης, ούτε αυτοκινήτων ούτε τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας ούτε τα έξοδα μετακίνησης και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

 

Και τα συμπεράσματα δικά σας για την επόμενη φορά που θα ακούσετε βουλευτή να ισχυρίζεται με περισσό θράσος οτι υπάρχουν βουλευτές που κάνουν το σκ… παξιμάδι ή που θα ισχυριστεί οτι όλα αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας!

 

Danioliptes.gr