Διαφορετική πρόταση για τους πλειστηριασμούς από τη Ντ. Μπακογιάννη – Στα δικαστήρια θα αποδεικνύεται ποιος έχει και δεν πληρώνει

Την ώρα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά εναγωνίως τρόπο να αποσυμφορήσει τις δικαστικές αίθουσες, η Ντόρα Μπακογιάννη κομίζει μία διαφορετική πρόταση για τους πλειστηριασμούς από αυτή που συζητά το οικονομικό επιτελείο.


Η κεντρική της ιδέα είναι αντί να διεκδικήσει ο δανειολήπτης ευνοϊκή απόφαση στο δικαστήριο, να προσφύγει η Τράπεζα σε αυτό προκειμένου να αποδείξει ότι ο υπόχρεος έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει το δάνειό του αλλά δεν το κάνει.


«Με το άρθρο 1 της διάταξης να απαγορεύεται να βγει στον πλειστηριασμό πρώτη κατοικία μέχρι 200.000 ευρώ κτλ, και στο άρθρο 2 να ορίζεται ότι εξαιρείται η περίπτωση στην οποία αποδεδειγμένα μπορεί κάποιος να πληρώσει. Το βάρος της απόδειξης θα το έχει η τράπεζα. Στο δικαστήριο θα πάει η τράπεζα και θα πει ότι π.χ. έχω 100.000 ευρώ καταθέσεις στην τράπεζα και άρα θα μπορούσα να πληρώσω το δάνειο. Εάν αποδείξει ότι έχω λεφτά, να μου το βγάλει το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Εάν δεν έχω, διότι εδώ μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν και όχι να προφυλάξουμε τους κακοπληρωτές και δεν μιλάμε μόνο για την περίπτωση των τραπεζών, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να χρωστάς σε ιδιώτη, να προστατευθούν αυτοί οι άνθρωποι», είπε (στο
Vima fm).


Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών: «Οι αντικειμενικές αξίες δεν ήταν αντικειμενικές. Έως τώρα ήταν μια προσπάθεια να πλησιάσουμε τις εμπορικές. Πάντοτε αυτές (σ.σ. οι εμπορικές) ήταν υψηλότερες και κλέβαμε, αλλά τώρα αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Αν δείτε τις αγγελίες πώλησης σπιτιών, θα δείτε ότι πωλούνται στο 50% της αντικειμενικής αξίας. Αυτό, όμως, δεν είναι λογικό. Φέρνει τον άλλον στην απόλυτη απόγνωση».


Για την «τύχη» του νέου φόρου στα ακίνητα εμφανίσθηκε επιφυλακτική μέχρι να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και να γίνει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση

Επανέλαβε δε, την πρότασή της για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής με την κυβέρνηση να έχει 153 βουλευτές».


Για τις κρίσιμες ψηφοφορίες του μέλλοντος πάντως ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν πρόκειται να ψηφίσει με τρόπο που θα ρίξει την κυβέρνηση.

 

Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των πλειστηριασμών και οι βουλευτές συνεχίζουν να παίζουν την κολοκυθιά με το καυτό αυτό θέμα, ενώ προσπαθούν να μας πείσουν οτι «τα βγάζουν τα λεφτά τους».

Μπάχαλο στην υγεία, μπάχαλο στην παιδεία, μπάχαλο στην οικονομία και εκείνοι υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσης τις απολαβές τους.

Άλλοι, όμως, είναι εκείνοι που κάνουν το σκ@@@ τους παξιμάδι για να ζήσουν…

 

Danioliptes.gr