Με συνταγματική εκτροπή (;) η άρση των πλειστηριασμών

Του Άγγελου Αγγελίδη

 

Νέα συνταγματική εκτροπή προγραμματίζουν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, προκειμένου να μην χαλάσουν το χατίρι της τρόικας και να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2014 η άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ και νυν στέλεχος της Νέας Μέρας, Γιάννη Μανώλη, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που διακινούνται στην Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα περάσει την άρση των πλειστηριασμών με τη μέθοδο της… Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!!! Ότι δηλαδή έκανε με το λουκέτο της ΕΡΤ.

 

Με αυτό τον τρόπο, θα ξεπεραστεί το εμπόδιο πολλών βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι διαμηνύουν πως δεν θα ψηφίσουν νόμο για άρση των πλειστηριασμών. Με την υιοθέτηση της υπογραφής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ωφελείται τόσο η κυβέρνηση (η οποία θα δείξει για μία ακόμη φορά πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας) όσο και οι κυβερνητικοί διαφωνούντες βουλευτές (οι οποίοι θα βρουν δικαιολογία ότι τους «προσπέρασαν» και ότι οι ίδιοι τήρησαν τη δέσμευσή τους και δεν το ψήφισαν!).

 

Βέβαια, εύλογα εγείρεται θέμα νομιμότητας καθώς όπως όλοι γνωρίζουν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όμως, η  ιστορία έχει δείξει ότι οι κυβερνώντες δεν εφαρμόζουν κατά γράμμα το Σύνταγμα και το ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

 

«Το συνηθίζουν (οι κυβερνώντες) να περνούν δύσκολες αποφάσεις  με αυτόν τον τρόπο. Ειδικά κάθε φορά που ζορίζονται από βουλευτές. Είναι ξεκάθαρο ότι φοβούνται μη πέσει η κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουν με αυτό το τρικ να άρουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», δήλωσε στο radio1d ο Γιάννης Μανώλης. Όπως πρόσθεσε είναι λογικό οι κυβερνώντες βουλευτές να ψηφίζουν ότι τους φέρνουν καθώς δεν θέλουν να χάσουν το «μεροκάματό» τους. «Οι βουλευτές έχουν απομονωθεί από την ελληνική κοινωνία. Αν δεν ήταν βουλευτές, θα ήταν άνεργοι. Έχουν ψηφίσει τα πάντα για να μην χάσουν το μεροκάματό τους», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα θέλει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τα επόμενα δύο χρόνια θα έρθει η καταστροφή του τόπου καθώς οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν στα επίπεδα της Βουλγαρίας. «Αυτό θα συμβεί είτε με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, είτε όχι», πρόσθεσε. Ο κ. Μανώλης άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αν ήθελε να ρίξει τη κυβέρνηση θα το είχε κάνει φέροντας στη βουλή δύο εξεταστικές επιτροπές, μία για τα υποβρύχια και μία για το πώς η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο. «Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνει. Ίσως να έχει συμβιβαστεί. Ίσως να περνά από το αντιμνημονιακό στο μνημονιακό στρατόπεδο», κατέληξε.  

 

Ακούστε την συνέντευξη του Γιάννη Μανώλη εδώ

 

Danioliptes.gr