Ο πιο καλός ο μαθητής…

του Άγγελου Αγγελίδη

Έχουν περάσει ακριβώς 52 χρόνια από τη στιγμή που ο αξέχαστος Γιώργος Ζαμπέτας, πρωτοτραγούδησε το “ο πιο καλός ο μαθητής” στις πίστες των Αθηνών. Έγινε αμέσως σουξέ και έκτοτε δεν υπάρχει έλληνας που να μην έχει ταυτιστεί μαζί του, να μην το έχει τραγουδήσει ή χορέψει.

 

Όσοι είχαν γνωρίσει από κοντά τον Ζαμπέτα, λένε πως ήταν ένας πολύ περήφανος άνθρωπος. Που να φανταστεί ότι το τραγούδι του, θα ταυτιζόταν με τον άνθρωπο που θα κρατούσε το τιμόνι της πατρίδας του, μισό αιώνα μετά τη κυκλοφορία του τραγουδιού. Και να είναι απλά “ο πιο καλός ο μαθητής” ένας πρωθυπουργός, δεν είναι κακό. Γίνεται όμως, όταν η “δασκάλα” είναι μία ξανθιά φράου, η οποία έχει φέρει στα όρια της πείνας, της εξαθλίωσης και της φτώχιας τον ελληνικό λαό…

 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ. Και μπαίνοντας στο χώρο της συνάντησης, δεν αποκλείεται να σιγοψιθυρίζει το διαχρονικό σουξέ του Ζαμπέτα. Άλλωστε, του ταιριάζει γάντι. Η “δασκάλα” από σήμερα ξεκίνησε να παινεύει τον μαθητή της. Με δηλώσεις της σε συνέδριο για το γερμανικό εμπόριο είπε: “Ποιος θα φανταζόταν ότι η Ελλάδα αυτήν τη χρονιά θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να εισπράξει περισσότερα από όσα δαπάνησε, εάν αφαιρέσει κανείς τις καταβολές των τόκων” και αμέσως μετά πρόσθεσε “πολλοί από την τρόικα δεν είχαν πιστέψει στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα παρόλα αυτά τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό”.

 

Μάλιστα. Η γερμανίδα καγκελάριος “σέβεται” τον ελληνικό λαό. Το ζήτημα είναι: ποιος την πιστεύει; Γιατί, αν πραγματικά “σεβόταν” τον ελληνικό λαό, δεν θα στεκόταν μόνο στους αριθμούς, αλλά θα κοιτούσε και τις ζωές. Θα ρωτούσε και θα την απασχολούσε αν η πολιτική που με τσεκούρι και φωτιά έχει επιβάλει στην μικρή Ελλάδα, έχει οδηγήσει στη φτώχια, την ανέχεια, την εξαθλίωση και σε αυτοκτονίες τους πολίτες της χώρας. Οχι. Δεν έχει ρωτήσει ούτε μία φορά. Δεν την απασχολεί. Γι’ αυτήν ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόνο τα οικονομικά στοιχεία.

 

Συνεχίζοντας στην ιδια εκδήλωση και μιλώντας πάντα για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «έχει τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσει σημαντικότατες αλλαγές» και συνέχισε: «Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, ότι κάποια πράγματα δεν είναι ακόμη έτσι όπως τα φανταζόμαστε από την γερμανική σκοπιά, αλλά η αλλαγή είναι σοβαρότατη και είμαι ικανοποιημένη που η Ελλάδα είχε μια καλή τουριστική περίοδο και έτσι μπόρεσε να αντέξει οικονομικά προκειμένου να συνεχίσει προς τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης».

 

Νομίζω ότι οφείλουμε να σταθούμε στη φράση: “γερμανική σκοπιά”. Πρέπει να της ξέφυγε. Αποτελεί την πιο ξεκάθαρη ομολογία του Βερολίνου ότι επιθυμία της Μέρκελ είναι η γερμανοποίηση όλης της Ευρώπης. Και είπε να την ξεκινήσει από την Ελλάδα, η οποία είχε την πιο αδύναμη οικονομία και επομένως εύκολο “οικονομικό θύμα”. Όσοι εταίροι γελούν κάτω από τα μουστάκια τους βλέποντας τον βιασμό της Ελλάδας, καλό θα είναι να προσέχουν. Η φράου Μέρκελ πήρε το όπλο της και αφού τσαλαπατήσει την Ελλάδα, θα στραφεί και στους υπόλοιπους… εταίρους. Στόχος μία γερμανοποιημένη Ευρώπη!

 

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά; Αυτός θα μπει και θα βγει από τη συνάντηση, έχοντας λάβει συγκεκριμένες εντολές από την φράου και θα συνεχίσει να τραγουδά “ο πιο καλός ο μαθητής”. Δεν αποκλείεται αν η δασκάλα δεν έχει μείνει ικανοποιημένη από τον “έλεγχο” του μαθητή της, να τον χτυπήσει με ξυλόβεργα στο χέρι για τιμωρία…

 

Danioliptes.gr