«Δωρίζουν» τις αμοιβές τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην πρώτη έμπρακτη δράση πολιτικού κόμματος σε σχέση με τις απολαβές των βουλευτών προχώρησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

 Ο Φ. Κουβέλης ενημέρωσε χθες, με επιστολή του, τον Ευ. Μεϊμαράκη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε πως «οι συνολικές απολαβές που προκύπτουν από τις αμοιβές για την παρουσία των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στις επιτροπές να κατατίθενται ανά μήνα, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, σε κοινωφελές ίδρυμα ή σε οργάνωση που θα επιλέγεται από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ».

 

Βέβαια, η κίνηση αυτή είναι σαν μία αχτίδα φωτός μετά τις δηλώσεις των βουλευτών οτι δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς, κι ενώ παράλληλα, δημοσιοποιείται οτι  η αμοιβή του κάθε βουλευτή για κάθε παρουσία του στις επιτροπές είναι 75 ευρώ «καθαρά», οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι 14 και τα χρήματα που υπολογίζεται πως θα συγκεντρώνονται κάθε μήνα φτάνουν περίπου τα 7.000 ευρώ…

 

Οπότε, η είδηση είναι οτι 14 άτομα παίρνουν μέσα σε ένα μήνα σχεδόν 7.000 ευρώ για να συμμετέχουν στις επιτροπές! Ακόμη, πιο σημαντική θα ήταν η είδηση αν το παράδειγμα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ κατ’ αρχάς διατηρηθεί για καιρό και αν το ακολουθήσουν κι οι βουλευτές από άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

 

Danioliptes.gr