Καμία προστασία για τους φτωχούς. Πλήρης θα είναι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Με την απορία «Ποια προστασία τελικά;» μένουν πλέον οι δανειολήπτες που πληροφορούνται οτι αν και η κυβέρνηση δεσμεύεται οτι θα προστατεύσει το «σπίτι του φτωχού», σε ένα χρόνο θα επέλθει πλήρης απελευθέρωση για τους πλειστηριασμούς.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Δημοκρατίας, έπειτα από ένα χρόνο με μια πρόταση απελπισίας το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να εξασφαλίσει μόνο για τους εξαθλιωμένους μια μεταβατική περίοδο, το πολύ 12 μηνών, ως την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.


Σύμφωνα με το σχέδιο-ασπιρίνη που προτείνεται στην τρόικα, τέλος μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο καθεστώς της προστασίας εξοχικών, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων προκειμένου να εξασφαλιστεί σε αντάλλαγμα η διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010).


Ωστόσο, η προϋπόθεση της διατήρησης έστω και αυτής της minimum προστασίας είναι το ετήσιο εισόδημα όσων θέλουν να γλιτώσουν το σπίτι τους από το σφυρί να μην ξεπερνά τα 20.000 ευρώ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατεβαίνουν και τα όρια της αξίας της κατοικίας που προστατεύεται, με τα νέα δεδομένα να διαμορφώνονται σε αντικειμενικές αξίες 150.000 έως 200.000 ευρώ.

 

Τελικώς, η κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα έψαχνε μία φόρμουλα ώστε και τις αντιδράσεις του κόσμου να περιορίσει και να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Και την βρήκε: Προσωρινώς, θα δοθεί μία περίοδο χάριτος έως και 12 μηνών στους «φτωχούς» προκειμένου να μην βγουν στο σφυρί όλα τα ακίνητα μαζί. Κι όχι για να προστατεύσει τους φτωχούς, αλλά για να προστατεύσει την αγορά! Άλλωστε, αυτό το έχει παραδεχτεί ευθαρσώς κι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Το χαλί, λοιπόν, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στρώθηκε από τους δανειστές, οι οποίοι, άλλωστε, είναι οι μοναδικοί που έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια των Ελλήνων. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι απλά «παραμύθια για μικρά παιδιά».

 

Danioliptes.gr