Καταιγισμός ασφαλιστικών μέτρων κατά των τραπεζών που «ληστεύουν» τους δανειολήπτες με τον τύπο των 360 ημερών

Ο χρόνος τελείωσε, η υπομονή εξαντλήθηκε! Στην αντεπίθεση ήρθε η ώρα να περάσουν οι δανειολήπτες πριν να είναι πολύ αργά για την πρώτη και μοναδική κατοικία τους.

Με το δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που πρόκειται να καταθέσει κατά μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στα χέρια μίλησε στο radio1d.gr ο οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος του Κόμματος «Εμπρός Ελλάδα» Στέφανος Τσίπας.

 

Ο κ Τσίπας γνωστοποίησε οτι προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, προσκομίζοντας παράλληλα, όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του και στοιχειοθετούν τις κατηγορίες κατά των τραπεζών για απάτη, τοκογλυφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Όπως είπε, έχει ήδη καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους υπευθύνους, κατονομάζοντας χαρακτηριστικά τον Διοικητής της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Όλοι γνωρίζουν. Κι εντός κι εκτός της Ελλάδας. Όποια στιγμή επιθυμούν, μπορούμε να παρουσιαστούμε κι ενώπιον των αμερικανικών υπηρεσιών για να καταθέσουμε για την υπόθεση. Έχω, ήδη, υποβληθεί σε τεστ αλήθειας από ανιχνευτή ψεύδους. Αυτοί μπορούν να το περάσουν» διερωτήθηκε.

 

Ο κ Τσίπας γνωστοποίησε οτι έχει ολοκληρωθεί το σχετικό δικόγραφο για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, η συγγραφή του οποίου έγινε με τη βοήθεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Ιωάννη Σούφη προς την AlphaBank για τη σύμβαση του στεγαστικού του δανείου (που έλαβε στις 20/11/1998) ύψους 61.628,76 ευρώ διάρκειας 20 ετών, οι τόκοι του οποίου υπολογίζονται με βάση τον τύπο των 360 ημερών καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου (βλ. Νομική τεκμηρίωση της απάτης και τοκογλυφίας σε βαθμό κακουργήματος κατά δανειοληπτών (vid).

 

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα ασφαλιστικά μέτρα, ο όρος αυτός είναι μη νόμιμος κι εκτελείται κατά υπέρβαση των ορίων της καλής πίστεως, των συναλλακτικών ηθών και κυρίως του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος. Επίσης, αναφέρεται οτι τη ζημία εις βάρος του οφειλέτη την έχει αναγνωρίσει η Αντίδικος κατά παράβαση των Κοινοτικών Οδηγιών, των νόμων του ελληνικού κράτους και των αμετάκλητων αποφάσεων του Αρείου Πάγου. Με το δάνειο των 61.628 ευρώ του Σ. Τσίπα, η τράπεζα ωφελήθηκε παρανόμως και εις βάρος της περιουσίας του κατά 12.839,42 ευρώ. «Αυτή η τακτική συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό σε βάρος των δανειοληπτών και πρέπει να ασκηθούν εις βάρος των αρμοδίων ποινικές διώξεις» υπογράμμισε ο κ Τσίπας.

 

Διεκδικήστε οτι σας κλέβουν οι τράπεζες

 

Το δρόμο για την διεκδίκηση όλων όσων δολίως και παρανόμως έχουν υφαρπάξει οι τράπεζες, ανοίγει για τους δανειολήπτες η κατάθεση των πρώτων ασφαλιστικών μέτρων κατά των τραπεζών.

 

«Από τις 12.839,42 ευρώ που είναι οι επιπλέον επιβάρυνση στο στεγαστικό μου δάνειο, εγώ ζητάω 7.000 ευρώ. Αν υπάρχουν δικαστές όπως αυτοί που «έκλεισαν μέσα» τον Κοσκωτά και τον Λαυρεντιάδη θα δικαιώσουν και εμένα κι όποιον δανειολήπτη ακολουθήσει αυτό το δρόμο», σημείωσε ο Στέφανος Τσίπας.

 

Κάλεσε τους δανειολήπτες που έχουν στα χέρια τους δανειακές συμβάσεις με τον παράνομο όρο των 360 ημερών να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο και  καταθέτοντας μαζικά ασφαλιστικά μέτρα να διεκδικήσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, πριν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

 

Ακούστε εδώ την εκπομπή του radio1d.gr

 

Danioliptes.gr