Στουρνάρας – Βουλευτές : Σημείωσατε Χ!

Το παράδειγμα της Ραχήλ Μακρή, η οποία ανέβηκε κυριολεκτικά στα κάγκελα του κτιρίου της πρώην ΕΡΤ, φαίνεται να ακολουθούν πολλοί βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς η υπομονή τους φαίνεται να εξαντλείται, σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις τους, όσον αφορά την αλαζονική και ειρωνική συμπεριφορά του Υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικά, μετά την τελευταία «βαρυσήμαντη» συνέντευξη που έδωσε στον Γιάννη Πρετεντέρη, και μίλησε εντελώς φυσικά για το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν για το αγαπημένο στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά.

 

Την ίδια ώρα που ο κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ, και το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς και ο ΦΑΠ επισκέπτονται με συνέπεια τα σπίτια των φορολογούμενων, ο Υπουργός Οικονομικών με αυτά που λέει δείχνει να ζει σε έναν άλλο κόσμο και πολύ μακριά από την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα.

Η δήλωση περί μη υπερφορολογησης στην Ελλάδα, ήταν φυσικά το κερασάκι στην τούρτα, για πολλούς βουλευτές αλλά και για εμάς που τον ακούμε καθώς από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του ο κύριος Στουρνάρας έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με τις δηλώσεις του.

 

Το … γάντι σήκωσε η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πώς «Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση, επιμένοντας πως υπάρχει τέτοια και σημειώνοντας πως θα δεχόταν μία αντίληψη που θέλει αύξηση της φορολογίας για να καλυφθούν οι ανάγκες του προϋπολογισμού, όχι όμως για να φθάσουμε το μέσο όρο της ΕΕ. Μίλησε, μάλιστα, για οκταπλασιασμό του φόρου ακίνητης περιουσίας και κατάρρευση της μεσαίας τάξης, καθώς και για εξάντληση των ελάχιστων αποταμιεύσεων των πολιτών.

 

Οι αντιδράσεις όμως δεν περιορίστηκαν στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη. «Στην Αθήνα, τα δικά μας μαντριά είναι τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα», είπε, επιτιθέμενος στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ συνέχισε λέγοντας «Ελπίζω να δούμε τον συνήθως απόντα Στουρνάρα και να του τα πούμε», κατηγορώντας εμμέσως τον υπουργό για το ότι είχε βγει εκείνη την στιγμή από την αίθουσα. 

 

Σημείωσε επίσης ότι τα νοικοκυριά έχουν πληρώσει το 2013 τρεις ΦΑΠ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν χαράτσι, με τη δεύτερη δόση, και θα τους έρθει και ο ενιαίος φόρος. Ειδικά για τον τελευταίο, ζήτησε να εξεταστούν οι φορολογικοί συντελεστές και το αφορολόγητο όριο, καλώντας τον κ. Στουρνάρα να μη δοκιμάζει τις αντοχές των βουλευτών γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσουν να υπάρχουν. 

 

Την ομιλία του Υπουργού, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας ότι ο Προϋπολογισμός είναι εικονικός.

 

 «Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ, όποιοι πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία σας δεν κατάλαβαν τίποτε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για «πρώτη φορά συζητάμε προϋπολογισμό που θα καταρτιστεί από άλλους». Τον χαρακτήρισε μάλιστα «εικονικό» προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι ο πραγματικός θα συνταχθεί από την τρόικα μετά από διαπραγματεύσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, για να εφαρμόσει τελικά τις συνταγές της. «Και στη χειρότερη Μπανανία δε θυμάμαι να έχει εφαρμοστεί αυτή η τακτική», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

 

Όσο και να φωνάζουν όμως οι βουλευτές, όσο και να διαμαρτύρεται ο κόσμος με τα μέτρα που προτείνει ο κύριος Στουρνάρας, τα οποία και οδηγούν στην περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός στο παρασκήνιο και δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για το θέμα. Μέχρι πότε θα διατηρείτε αυτόν τον τεχνοκράτη στην θέση του κύριε Σαμαρά;

 

Το σίγουρο είναι ένα: Ανάμεσα στον Άδωνι και στον Στουρνάρα δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε!

 

Danioliptes.gr