Η ΔΗΜΑΡ ξαναχτύπησε για τρίτη φορά ζητώντας «πάγωμα» των πλειστηριασμών

Για τρίτη φορά κατέθεσε χθες τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών η Δημοκρατική Αριστερά, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών.

 

Η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της και επειδή η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών, η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε – όπως τονίζει – να καταθέσει εκ νέου την τροπολογία προτείνοντας να παραταθεί το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015.


Επίσης, με την ίδια τροπολογία δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό – όπως αναφέρει – μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά.


Σύμφωνα με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, η προστασία κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες.


Υπενθυμίζεται οτι η Δημοκρατική Αριστερά είχε καταθέσει την τροπολογία για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου του 2013, όμως ο αρμόδιος υπουργός την απέρριψε λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης αναστολής».

 

Άραγε τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να εξεταστούν σοβαρά αυτές οι προτάσεις ή θα περιμένουμε τους μαζικούς πλειστηριασμούς και μετά;

 

Danioliptes.gr