«Persona non grata» τράπεζες που θα πλειστηριάσουν πρώτη κατοικία πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά

Ανεπιθύμητες θα είναι οι τράπεζες που θα προχωρήσουν σε διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σταματήσει κάθε συνεργασία μαζί τους και θα ενημερώσει με όλους τους πρόσφορους τρόπους τους δημότες του.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, καταδικάζει “οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της Κεντρικής Διοίκησης μπορεί να οδηγήσει στη διενέργεια πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από τις Τράπεζες” και ζητά “να παραταθεί το προστατευτικό καθεστώς που ισχύει μέχρι 31/12/2013”. Επιπλέον τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνει κανένας πλειστηριασμός έως ότου η χώρα μας επιστρέψει σε ανάπτυξη και η ανεργία κατέβει σε ποσοστό κάτω του 10% και γνωστοποιεί ότι θα υποβάλει αίτημα τόσο προς την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην ΚΕΔΕ προκειμένου να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να ληφθούν από όσο το δυνατόν περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια.

 

 «Οι δυτικές συνοικίες Θεσσαλονίκης αποτελούνται από μικρομεσαία νοικοκυριά και η Νέα Οικονομία τα έχει διαλύσει. Με ακαδημαϊκούς σχεδιασμούς δεν λύνονται τα προβλήματα» δήλωσε στο radio1d.grο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε «το ποτάμι έχει δύο όχθες: στη μία είναι το σύστημα και στην άλλη οι άνθρωποι. Εμείς, ως δήμος βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων».

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μενεμένης-Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου είπε ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου Παύλου Μελά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία στέλνει ένα πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το θέμα θα λυθεί μόνο με θεσμική ρύθμιση από την κεντρική εξουσία, δίνοντας παράταση στην άρση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας».

 

Ουτοπία χαρακτήρισε την απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά να θεωρήσει ανεπιθύμητες της τράπεζες, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Όμως, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι τράπεζες σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.Όποια κι αν είναι η αξία του ακινήτου η πρώτη κατοικία πρέπει να προφυλαχθεί», τόνισε στο radio1d.gr ο Δήμαρχος Θέρμης. Είναι υποχρέωση του κράτους, είπε, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

 

 

Danioliptes.gr