Του Ντην Βουλκίδη

Βαρύ, όσον αφορά το πολιτικό του σκέλος, ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με την Βουλή να ψηφίζει με συνοπτικές διαδικασίες τους δύο νόμους –λαιμητόμο για τον ελληνικό λαό, δηλαδή τον ΕΝΦΙΑ και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Όποιος είχε την ψυχική δυνατότητα να παρακολουθήσει έστω και για λίγες ώρες το κανάλι της Βουλής κατάλαβε για πολλοστή φορά ένα και μόνο πράγμα: οτι οι εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο δεν έχουν ιδέα πώς να συμπεριφερθούν απέναντι σε έναν λαό που βράζει, στην κυριολεξία.

 

Προσβολές και βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν, για το θεαθήναι, μεταξύ τους οι βουλευτές δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ανίκανοι να νομοθετούν και να κρίνουν το δικό μας μέλλον!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το χειροκρότημα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά το «ηρωικό» όχι του «στρατηγού άνεμου» Βύρωνα Πολύδωρα! Αυτοί που τίμησαν τον «αντάρτη» της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι ίδιοι που ζητούσαν να απομακρυνθεί από την θέση του, όταν ο κ. Πολύδωρας έγινε πρόεδρος της βουλής για μία ημέρα και κατόρθωσε να διορίσει τις κόρες του μέσα στην Βουλή! Πόσο γρήγορα αλλάζουν οι άνθρωποι έτσι;

 

Δεν θέλω όμως να σταθώ στην πολιτική ανάλυση αυτών που συνέβησαν μέσα στην Βουλή. Θα σταθώ με χιουμοριστική διάθεση σε ένα στοιχείο των βουλευτών που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα και το αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή». Το γεγονός ότι οι βουλευτές που συντάσσουν το πόθεν έσχες τους προχωρούν σε ορθογραφικά «αίσχη»! Και όχι μόνο είναι τελείως ανορθόγραφοι αλλά δεν γνωρίζουν και που πρέπει να στείλουν την δήλωση τους!

«Απεβίωσε» έγραψε η Χρυσούλα Γιαταγάνα στην δήλωση της δίπλα από την κατηγορία «Στοιχεία Συζύγου» πράγμα που κινδυνεύουν να πάθουν και οι ελεγκτές που λαμβάνουν κάθε χρόνο το «πάκο» των 694 δηλώσεων των βουλευτών. Με αυτά που διαβάζουν πώς αλλιώς να αντιδράσουν;

Ίσως να μην ξέρατε πως πρόσφατα 3ος αντιπρόεδρος της Βουλής διετέλεσε ο κύριος «A. Αλευρός», ή πως προ ετών εξελέγη βουλευτής Επικρατείας ο «Ενάγγελος Ατσίναρος». Και πιθανότατα θα αγνοείτε πως κάποτε υπήρξε υπουργός Εργασίας ο «Αν. Γιαννίσεης». Γιατί στο κάτω κάτω, θα ήταν δύσκολο να γνωρίζετε τους «εξωτικούς» αυτούς κυρίους” αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ. 

“Βλέπετε, στην πραγματική ζωή, ο κύριος με το… καλλιτεχνικό «Γιαννίσεης» συστήνεται «Τάσος Γιαννίτσης», όπως ακριβώς ο «A. Αλευρός» ακούει στο «Νάσος Αλευράς» και ο «Ενάγγελος Ατσίναρος» αποκαλείται «Ευάγγελος Αντώναρος»”. Αλλά καθώς και οι τρεις τους έχουν γραφικό χαρακτήρα που δηλώνει σαφή κλίση στην… ιατρική επιστήμη, στη δήλωση του «πόθεν έσχες» τους είναι αδύνατον ακόμη και το όνομά τους να γράψουν καθαρά” προσθέτει.

Και έτσι, για τους δύστυχους ελεγκτές των «πόθεν έσχες», κάθε δήλωση είναι και μία μικρή πρόκληση, σημειώνει το άρθρο. 

Ο Γ. Βουλγαράκης, ας πούμε, έχει γράψει το «πόθεν έσχες» με κάτι σαν σινική μελάνη και οι μισοί χαρακτήρες έχουν ήδη αρχίσει να εξαφανίζονται.

Η Αρια Αγάτσα δεν έχει ανακαλύψει ακόμη το blanco. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιεί μία ωραία, μαύρη μουντζούρα για να διορθώσει ό,τι κάνει λάθος. 

Αντιστοίχως, η Μισέλ Ασημακοπούλου, αν γράψει κάτι σε λάθος μέρος, δεν το σβήνει, αλλά το κυκλώνει και μετά τραβάει βελάκια για να δείξει πού έπρεπε κανονικά να είναι η θέση του. 

Ο Κ. Αϊβαλιώτης παρουσιάζει τέτοια αγάπη για το μελάνι, που μόνο οι σουπιές τον συναγωνίζονται: στη φετινή δήλωση, έχει τραβήξει γραμμές κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες σε όλες τις σελίδες κάνοντας το «πόθεν έσχες» του κατριγέ. 

Αλλά, βέβαια, κάπου μέσα το πάκο υπάρχει και η δήλωση του Κ. Τασσούλα. Και είναι τόσο κακογραμμένη, που κάθε ελεγκτής ευχαρίστως θα αντάλλασσε με την πέτρα του Σίσυφου. 

Υπάρχουν, όμως, και διασκεδαστικές δηλώσεις, με μηνύματα προς τους ελεγκτές. 

Του Γ. Αρβανιτίδη, ας πούμε, δεν του έφτανε να γράψει τις καταθέσεις του, αλλά συμπλήρωσε μήνυμα από κάτω: «Μετρητά εις χείραν: 16.000». 

Ο Γ. Αποστολάκος, πάλι, βάλθηκε να αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή ενός τετράτροχου. Το αμάξι του πεθερού του, γράφει, «φυλάσσεται σε αποθήκη για ηθικούς λόγους». 

Ο Λ. Αυγενάκης, πάλι, κάνει γλαφυρή περιγραφή της μικρής του τρώγλης: «Οικόπεδο σε ερειπωμένο κτίσμα», γράφει, «πρώην στάβλος, ετοιμόρροπο». 

Η Θεοδώρα Τζάκρη φαίνεται να έμεινε με 300 ευρώ καταθέσεις, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεμείνει με 100 ευρώ στην τράπεζα για να κάνει Χριστούγεννα.

Η Σοφία Καλαντζάκου, από την άλλη, έχει μεγάλη περιουσία, αλλά καμία έφεση στην ορθογραφία. 

Στο προηγούμενο «πόθεν έσχες» της είχε γράψει 7 φορές την Κυπαρισσία… «Κυπαρυσία». Εφέτος όμως βελτιώθηκε, και έτσι τώρα την έχει γράψει 5 φορές… «Κυπαρισία». 

Ο Ε. Τσακαλώτος ξανά και ξανά γράφει πως τα ακίνητά του είναι στην «Κηφησιά». 

Η Μιλένα Αποστολάκη έχει καταφέρει να γράψει λάθος το όνομα του γιου της: «Κυριότητα του ανήλικου τέκνου Γ. Σιγγελίδη». 

Και ο Β. Μουλόπουλος μας λέει πως η διαπραγμάτευση «έχει τεθεί εκτώς», ενώ η Ελένη Κουντουρά δηλώνει πως αυτή την εποχή είναι… «εκ διαστάση»! 

Αλλά βέβαια υπάρχει και η Χρ. Γιαταγάνα, που δίπλα στο «Στοιχεία συζύγου» γράφει με μαύρα, μεγάλα γράμματα: «Απεβίωσε».

Εκτός όμως από την πλήρη έλλειψη γνώσεων σωστής ορθογραφίας των βουλευτών, οι ελεγκτές προβαίνουν κάθε χρόνο και σε ένα κυνήγι των δηλώσεων καθώς οι βουλευτές δεν ξέρουν που να τις στείλουν!

Φέτος ο Ευ. Βενιζέλος την έστειλε στην «Επιτροπή Ελέγχου Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης». 

Ο Αντ. Σαμαράς στον «Γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής». 

Ο Πάνος Καμμένος στη «Βουλή των Ελλήνων». 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην «Επιτροπή ελέγχου άρθρου 21». 

Και ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν ήξερε πού να τη στείλει, και άφησε το κουτί κενό.  

Αυτά είναι τα πολιτικά μας βλαστάρια! Να τους χαιρόμαστε! Καλές γιορτές!

 

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.