Έγγραφη παραδοχή παρανομίας από την Τράπεζα Eurobank!

Σχήμα οξύμωρο το γεγονός οτι Σύμβουλος Στεγαστικής Πίστης της τράπεζας Eurobank παραδέχεται ανερυθρίαστα την διάπραξη της παρανομίας σε βάρος δανειολήπτη!

 

Το συγκεκριμένο στέλεχος της Τράπεζας απαντά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε δανειολήπτη – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που ζητά να μάθει τον υπολογισμό του τόκου για το στεγαστικό του δάνειο, οτι αυτό γίνεται με βάση έτος 360 ημερών!

 

Η Eurobank, δια της συγκεκριμένης υπαλλήλου, ισχυρίζεται οτι δε γνωρίζει οτι ο όρος εκρίθη παράνομος και καταχρηστικός από το 4-3-2005 σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση 430/2005 του Αρείου Πάγου (Δ Πολιτικό Τμήμα) καθώς ήρχετο σε αντίθεση με το παράγωγο ευρωπαϊκό-κοινοτικό δίκαιο (οδηγία) που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με κοινή υπουργική απόφαση (Ζ1-178/13.2.2001, ΦΕΚ Β 255./8-3-2001) και επιβάρυνε το επιτόκιο κάθε ημέρας παρανόμως στον δανειολήπτη επιπλέον με 1,3889% τόκο (βλ την απόφαση), ενώ ο νόμιμος τρόπος υπολογισμού του τόκου ήταν με βάση έτος 365 ημερών!

 

Σύμβουλος Στεγαστικής Πίστης μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, και μάλιστα τράπεζας που ανήκει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δηλώνει άγνοια σε μία τόσο κατάφωρη παρανομία.

 

Σε επικοινωνία του radio1d.gr, η συγκεκριμένη σύμβουλος αρχικά αμφισβήτησε την έγγραφη απάντηση της, υποστηρίζοντας πως λανθασμένα γράφτηκε ο εκτοκισμός με βάση 360 ημερών και ότι για όλα τα δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες) ισχύει ο υπολογισμός του τόκου με βάση έτος 365 ημερών! Σε επόμενη επικοινωνία, όμως, η σύμβουλος αναίρεσε όσα είχε δηλώσει νωρίτερα, λέγοντας οτι το επίσημο τιμολόγιο της τράπεζας αναφέρει εκτοκισμό του δανείου με βάση έτος 360 ημερών κι αυτό είναι το ισχύον καθεστώς.

 

Η σύγχυση της υπαλλήλου αντικατοπτρίζει τον πανικό που δημιουργεί στην τράπεζα η εκστρατεία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατά της παρανομίας των τραπεζών, η οποία μπορεί να βγάλει στο δρόμο χιλιάδες δανειολήπτες. «Τα ψέματα τελείωσαν. Η απάτη αποκαλύφθηκε και πολύ σύντομα θα αποδοθούν κι οι ευθύνες», δηλώνει στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Danioliptes.gr