Τράπεζες, Σκόπια και ΕΡΤ3 στο Κυριακάτικο κύρηγμα του Μητροπολίτη Άνθιμου

«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και ηθική. Το γενικό φρόνημα του δοκιμαζόμενου λαού μας έχει καταπέσει επικινδύνως. Οι Έλληνες έβαλαν τα κεφάλια κάτω, αισθάνονται ότι έχασαν τα εθνικά τους φτερά και ο κίνδυνος της απόγνωσης αυξάνεται ταχύτατα» τόνισε από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμα του.


Υπογράμμισε ότι «το να βάλουν οι Έλληνες το κεφάλι τους κάτω από απελπισία και κόπωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την εθνική μας υπόσταση».


Μιλώντας για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι παρουσιάζει επικίνδυνη στασιμότητα. «Οι Σκοπιανοί κυκλοφόρησαν μεταλλικό νόμισμα με τη μορφή του Μ. Αλεξάνδρου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο συνδυασμός της πτώσης του εθνικού φρονήματος του λαού και η άγνοια για τα εθνικά θέματα συνθέτουν ανάγλυφα τον πίνακα του σύγχρονου εθνικοπολιτικοοικονομικού προβληματισμού στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».


Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος στο παρελθόν έχει απευθύνει έκκληση για την σωτηρία της Εθνικής Τράπεζας αυτή τη φορά αναφέρθηκε και πάλι στα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών. Όπως τόνισε «με το πλήθος των φημών και των διαδόσεων για την πορεία και την τύχη των ελληνικών τραπεζών δημιουργούνται οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα». Ο κ. Ανθιμος αναρωτήθηκε «αν είναι αλήθεια ότι η κρίση στο τραπεζικό σύστημα θα οδηγήσει σε αστάθεια την κυριαρχία του ελληνικού λαού ακόμη και επί των εθνικών εδαφών» και ζήτησε από τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες να διαφωτίσουν τους πολίτες.

 

Μετά το δικαστή που ανησυχεί για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, τώρα κι ένας Μητροπολίτης ανησυχεί για αυτό. Μόνο ο Υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός δεν ανησυχούν…

 

Danioliptes.gr