Για την ΕΛΒΟ Ετοιμάζουν μηνύσεις κατά Στουρνάρα

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δηλώνει έτοιμο να υποβάλει μηνύσεις κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εποπτεύοντος υπουργού της ΕΛΒΟ, για υπονόμευση της επιχείρησης, που με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου οδηγείται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με το άρθρο 14Α του νόμου 3429/2005.

 

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης την κάνει να υπαναχωρεί στις πιέσεις της τρόικας. Παίζονται στην υπόθεση τα συμφέροντα των Γερμανών και των συμμάχων τους».

 

Ο κ. Τσαραμπουλίδης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της κυβερνητικής απόφασης, ισχυριζόμενος ότι «για την κυβέρνηση η Ελλάδα σταματάει στην πλατεία Συντάγματος, αφού βρίσκεται λύση και σωστά σε αμυντική βιομηχανία που χρωστάει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά δεν βρίσκουν λύση για την ΕΛΒΟ, η οποία έχει μειώσει αριθμό εργαζομένων, αμοιβές, κόστη και από ένα σύνολο χρεών 54 εκατ. ευρώ, μόνο τα 24 εκατ. είναι άμεσα απαιτητά».

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θόδωρο Αλιόγκα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε διαβεβαιώσει ότι μεθαύριο που εκδικάζεται η υπόθεση της ΕΛΒΟ στο Εφετείο θα δώσει το «παρών», για να συμπαρασταθεί στο αίτημα των εργαζομένων που δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να αποτρέψουν το κλείσιμο της βιομηχανίας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ