Φοροεπιδρομή στις ελληνικές επιχειρήσεις

Σε προσλήψεις και στην Ελλάδα θα προβεί η Ryanair. Σύμφωνα, όμως, με τον Guardian όσοι θέλουν να εργαστούν στην αεροπορική εταιρία πρέπει να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία μάλιστα θα πρέπει να πληρώσουν μ’ ένα τίμημα 2.400 ευρώ.

 

Αυτό, φυσικό, δεν αφορά όλες τις ειδικότητες και η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν αφορά τον επικοινωνιακό πόλεμο που άρχισε και που θα κορυφωθεί κατά της εταιρίας. Η Ryanair πάντως «προσφέρεται» για μπαράζ αρνητικών κριτικών.

 

Η Νατάσα στον Σπανό. Ο κλινικάρχης Ευάγγελος Σπανός προσέλαβε στη Θεσσαλονίκη την σύζυγο του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη. Ο ιδιοκτήτης του ομίλου της Βιοϊατρικής έχει αποκτήσει εδώ και 7 χρόνια την πρώην Κλινική Γαληνός και τη μετονόμασε σε Βιοκλινική. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού απασχολείται πλέον ως γιατρός στο Ιατρείο Μαστού, αφού η ίδια έχει ειδικευτεί σ’ αυτή τη χειρουργική.

 

ΕΘΝΙΚΗ – DEUTSCHE BANK.  Όλο και μεγαλύτερη κουβέντα γίνεται για τη στενή συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Deutsche Bank, γεγονός που επαναφέρει τα σενάρια περί ενδιαφέροντος των Γερμανών για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ.λπ. Είναι ενδεικτικό ότι το private banking της ΕΤΕ, όχι μόνο υιοθετεί πλήρως τις προτάσεις και την στρατηγική της Deutsche, αλλά αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο του βάσει των γερμανικών απόψεων και ενημερώνει τους πελάτες του πάντοτε επί των αναλύσεων της Deutsche.

 

Έρευνα. Η μελέτη που έχει παραγγελθεί σε μεγάλο οίκο του εξωτερικού για την κατάσταση στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, μπορεί να αποτελέσει τον πλοηγό για την επόμενη μέρα στον κλάδο που βυθίζεται στα δάνεια και στα χρέη. Ασφαλώς και μια λύση θα ήταν οι συγχωνεύσεις. Πόσο εφικτό, όμως, είναι κάτι τέτοιο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και όρους; Τον πρώτο λόγο, πάντως, σε κάθε περίπτωση, έχουν οι τράπεζες.

 

Όλοι Κατάρ. Δεκάδες είναι τα αιτήματα που έχει δεχθεί από Έλληνες επιχειρηματίες για μια «συνάντηση γνωριμίας» ο νέος πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα, Soltan Saad ΑΙ Moraikhi. Ένας διπλωμάτης, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για τη συγκεκριμένη χώρα, είναι πάντα χρήσιμος, καθώς αποτελεί δίοδο και για τις επενδύσεις και για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

 

Τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως για τον νέο πρέσβη, ο οποίος όμως επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δ. Αβραμόπουλο.

 

Πόσα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκονται στις bad banks της ΑΤΕ, του ΤΤ, της FBB, της Proton, της Τ Bank και των συνεταιριστικών; Φτάνουν τα 9 δισ.! Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο η ΤτΕ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

 

Ο Πατούλης; Συνεχώς τις τελευταίες ημέρες γράφεται ότι ο Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, «παίζει» να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δήμο της Αθήνας. Τέτοια περίπτωση απλώς δεν υπάρχει. Ο Πατούλης αποκλείστηκε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

 

Tο The Mall. Το «παράθυρο» που αφήνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Mall που χτίστηκε στο Μαρούσι με το «νόμο Βενιζέλου», ακυρώνει μεν την οικοδομική άδεια, αλλά δεν οδηγεί στην κατεδάφιση του εμπορικού κέντρου. Η Lamda Development, αφού αναφέρει ότι η αίτηση ακύρωσης στρεφόταν κατά του νόμου και όχι κατά της εταιρίας και του The Mall Athens, δηλώνει ότι σεβόμενη τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα ακολουθήσει κατά γράμμα την υποδεικνυόμενη διαδικασία.

 

Συμμαχία Αμερικής ΣΥΡΙΖΑ ροζ απόχρωση. Δεν έφταναν οι συγκρούσεις μέσα στο υπουργείο ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, τώρα έχουν αρχίσει και τα καρφιά… ροζ απόχρωσης. Στο στόχαστρο ο υπουργός και το «ωραίο φύλο» που «συναθροίζεται» στο γραφείο του. «Καρφιά» χωρίς έλεος που, μάλιστα, καταλήγουν και σε αναφορές για ένα πρόβλημα υγείας, που αναγκάζει εκείνον που το αντιμετωπίζει, ακόμα και στη χρήση… «ματζουνιών».

 

Ένα ακόμη πλοίο πρόσθεσε στον στόλο της Pacific & Atlantic ο Νικόλας Πατέρας. Τελευταίο του απόκτημα ένα bulker τύπου panamax το οποίο «χτύπησε» σε δημοπρασία που έγινε στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκε μέχρι πρότινος στη ναυτιλιακή εταιρία Alert Shipmanagement του Έλληνα εφοπλιστή Χρήστου Π. Λαιμού. Πρόκειται για το 18ο νέο πλοίο που αγοράζει ο Νικόλας Πατέρας το τελευταίο διάστημα.

Αποφυλακίσεις: Θυμόσαστε την απόφαση για τις ευεργετικές διατάξεις που θα οδηγούσαν σε αποσυμφόρηση των φυλακών; «Πέτυχε».  Αποφυλακίστηκαν 600 κρατούμενοι, αλλά μέσα σ’ ένα τρίμηνο πέρασαν τα κάγκελα 500 νέοι κρατούμενοι. Σύνολο φυλακισμένων 12.655. Γι’ αυτό και σύμφωνα με τον Χ. Αθανασίου, μελετώνται τα νέα μέτρα για αποφυλακίσεις.

 

DEAL NEWS