Θα επιστρέψουν από Γερμανία Χριστοφοράκος και Καραβέλας όπως ο Φιλιππίδης από την Τουρκία;

Πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν οτι πριν από λίγη ώρα κοινοποιήθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης από το εφετείο Αθηνών στην αστυνομία για τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα.

 

Τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο και μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για την υπόθεση Φιλιππίδη, πληροφορίες θέλουν τις δικαστικές αρχές να ξανακινούνται εναντίον του Χριστοφοράκου και του Καραβέλα.

 

Με αρκετό καιρό καθυστέρηση – αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ – φαίνεται πως εκδόθηκαν επιτέλους τα εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο – Καραβέλλα. Άγνωστο παραμένει για το πώς χειρίστηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη  τεράστια περιουσία  των δύο εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

 

Υπενθυμίζεται οτι ο δικηγόρος της μητρικής εταιρείας, Siemens AG, Γκλάις Λουτζ, στις 28 Φεβρουαρίου του 2008, σε έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Τάσου Τέλλογλου, αναφέρει ότι ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος όχι μόνο τροφοδοτούσε με χρήματα τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, αλλά φρόντιζε ώστε, στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης στην Ελλάδα, να εκλεγούν πολιτικοί που ήταν φίλα προσκείμενοι στα συμφέροντα της Siemens.

 

Ο κ. Χριστοφοράκος υποσχόταν «μετρητά» και σε συγκεκριμένα πρόσωπα – επαφές που θα διασφάλιζαν τα συμφέροντα της Siemens στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΤΕ. Το εν λόγω έγγραφο αλλά και οι καταθέσεις πρώην στελεχών της Siemens διαψεύδουν τον κ. Χριστοφοράκο και τους συνηγόρους του, που επέμεναν ενώπιον της ανακρίτριας κ. Μπόιμλερ -Χεσλ ότι (ο κ. Χριστοφοράκος) δεν είχε σχέση με τις πληρωμές στον ΟΤΕ.

 

Σε ό,τι αφορά το Χρήστο Καραβέλα που είχε διαφύγει στο εξωτερικό στα τέλη Μαϊου του 2009, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στην Ελευθεροτυπία, ο ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός έλαβε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο της Ιντερπόλ από το ανώτατο δικαστήριο της πρωτεύουσας του Λίχτενσταϊν, που τον ενημέρωνε ότι κι διεξάγεται εκεί μια δίκη εις βάρος των Χρήστου και Μάρθας Καραβέλα, με την κατηγορία του ξεπλύματος. Έχουν εντοπιστεί, δηλαδή, και άλλοι λογαριασμοί, που συνηγορούν στην εκτίμηση ότι ο κ. Καραβέλας είχε ενεργό ρόλο στο μοίρασμα μαύρου χρήματος και μετά το 2000.

   

Η επιστροφή Φιλιππίδη στην Ελλάδα

 

Μετά από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές, ο καταζητούμενος για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ έφτασε στη χώρα μας με την πτήση των τουρκικών αερογραμμών ΤΚ 1845, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.

 

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν άνδρες της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν μόλις πέρασε την πόρτα του αεροπλάνου. Στη συνέχεια, λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έξω από τη ΓΑΔΑ, τόνισε ότι «προσήλθα οικειοθελώς όπως σας υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα.

 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11:00 ο Άγγελος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στον ανακριτή, στο κτήριο 6 των δικαστηρίων και στις 12:00 έγινε γνωστό ότι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μετά από αυτό πήρε το δρόμο για την ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει μέχρι να οδηγηθεί εκ νέου στις δικαστικές αρχές.

 

Με έγγραφό του ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε ζητήσει από τις τουρκικές αρχές να αφεθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς την ενεργοποίηση της διαδικασίας απέλασης. «Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα» δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης.

 

Danioliptes.gr