Για τους πολιτικούς που παθαίνουν ξαφνικά και αναπάντεχα “αλτσχαιμερ”, υπάρχει και η “υπενθύμιση” στο κινητό!

Του Ντην Βουλκίδη

Είναι γνωστό, οτι οι έλληνες πολιτικοι είναι αυτο που λέμε “ξεχασιάρηδες”. Αλλα μας λένε πρίν εκλεγούν, και άλλα οταν περάσουν τις πύλες του κοινοβουλίου. Ενίοτε κάποιοι ξεχνάνε και να δηλώσουν τα εισοδήματα τους στην εφορία.

Βεβαια, αλλιώς είναι να ξεχνάει ο απλός κοσμος να δηλώσει τα προς το ζείν του στην εφορία και αλλιώς ένα δημόσιο πρόσωπο, ηθοποιός για την ακρίβεια, ο οποίος έγινε και πολιτικός!

 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, «σε πολιτικό πρόσωπο περαιώθηκε φορολογικός έλεγχος για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και καταλογίσθηκε παράβαση για μη έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση 2007». Πρόκειται για τον ηθοποιό και βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη.

 

Ο κ. Χαϊκάλης, για την περίπτωση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πως πρόκειται για μια διαφήμιση που είχε πρωταγωνιστήσει στην επαρχία για προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων το 2007.

 

«Έλαβα δύο επιταγές της τάξεως των 20.000 και 25.000 ευρώ, όμως η συμφωνία μας με την εταιρεία δεν προχώρησε και έτσι ξέχασα να κόψω το παραστικό. Φταίω κι εγώ, καθώς εκείνη την περίοδο είχα μεγάλο φόρτο εργασίας και το παρέλειψα, όπως και η εταιρεία  που το αμέλησε. Το ξεχάσαμε αμφότεροι, εκεί έγκειται το λάθος».

 

Αμάν. Τι κρίμα, είχε φόρτο εργασίας ο άνθρωπος και ΞΕΧΑΣΕ να δηλώσει 45.000 ευρώ! Μα πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει να δηλώσει κάποιος ένα τόσο μεγάλο ποσό; Και τι θα γίνει τώρα; Θα του τα ζητήσει η Εφορια η θα το ξεχάσει και αυτη γιατι ειναι πολιτικός; Οταν όμως κ. Χαικαλη ο απλός κόσμος αδυνατει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, του παίρνουν το σπίτι! Και για ποσά πολύ μικρότερα.

 

Ας προσέξουν όλοι οι πολιτικοί, διότι μπορει και εμεις να ξεχάσουμε να ψηφίσουμε στις εκλογές!

 

Danioliptes.gr