Το γραφείο εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς θα αποφασίσει αν θα μπει στο αρχείο ή όχι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.


Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία, έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς.

Επίσης σύμφωνα με έγγραφο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών-γραφείου εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αρχειοθετήθηκε κατ’ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.


Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με θέμα τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Ο βουλευτής επικαλούταν στην ερώτησή του δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», σύμφωνα με το οποίο «το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το κανάλι των ζάμπλουτων εκδοτών, χορηγώντας νέο δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ».


Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε αρχίσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής και με ποια κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.

 

Από τον εισαγγελέα εξαρτάται αν θα περάσουν κι αυτά τα θαλασσοδάνεια στην πλάτη του έλληνα φορολογούμενου, όπως έγινε και με τα θαλασσοδάνεια του Μεγάρου Μουσικής. Η αδυναμία του Οργανισμού ΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αναγκάζει τον εγγυητή των δανείων, που δεν είναι άλλος από το υπουργείο Οικονομικών (δηλαδή τους φορολογούμενους), να πληρώσει τα επόμενα χρόνια κοντά στα 230 εκατ. ευρώ, πέραν αυτών (περίπου 15 εκατ. ευρώ) που ήδη έχουν καταβληθεί λόγω κατάπτωσης της εγγύησης.

 

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.