Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και κατηγόρησε τους άλλους για τα λάθη του! Ε, Βέβαια μήπως φταίει αυτός σε τίποτα;

Του Ντην Βουλκίδη

Μετά το σκάνδαλο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, στο οποίο ενεπλάκη και ένας στενός συνεργάτης του, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε να διακόψει για λίγο τα ταξίδια του στο εξωτερικό για να μιλήσει για όλους και για όλα.

 

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ναι είναι ακόμα βουλευτής παρόλο που δεν επισκέπτεται ποτέ την εκλογική του περιφέρεια, μίλησε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του Harvard University στην Αθήνα. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή και άσκησε κριτική και στην σημερινή κυβέρνηση, ζητώντας πλέον την συναίνεση όλων των πολιτικών χώρων για ένα νέο «εθνικό συμβόλαιο».

«Συγκρούστηκα με νοοτροπίες, με συμφέροντα, με κατεστημένα. Είμαι όμως περήφανος γιατί έδωσα μία σκληρή μάχη. Ούτε και στενοχωριέμαι που έχασα μία μάχη. Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν έχει ποτέ τελευταία μάχη, είναι διαρκής, είναι στάση ζωής», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ίσως αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν όσοι αναρωτιούνται αν έφυγε ή αν θα επανέλθει. «Είμαι πάντα εδώ», είπε, δηλώνοντας παρών, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δήλωσε και «μαχητής».

 

Ο πολιτικός που μας έριξε στον βούρκο των Μνημονίων, ο άνθρωπος που βύθισε μια ολόκληρη χώρα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, που μας έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν ενώ το ταμείο ήταν και είναι ακόμα μείον, που κατέστρεψε την νέα γενιά δημιουργώντας 60% ανεργία, μίλησε χτές το απόγευμα και μας ενημέρωσε ότι συγκρούστηκε με τα συμφέροντα! Τα συμπεράσματα δικά σας …

 

Με την γνωστή σημαία ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική εκτός των Μνημονίων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλα είχαν τελειώσει πριν αναλάβει εκείνος τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου:

«Η χώρα όπως λειτουργούσε το 2009 είχε τελειώσει. Ήμασταν ήδη εξαρτημένοι! Όχι το 2010, με το μνημόνιο. Το 2009», είπε, αποδίδοντας σαφείς ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στην διακυβέρνηση Καραμανλή και προσθέτοντας ότι «το 2010 απλά είχε έρθει η ώρα του λογαριασμού». Υποστήριξε άλλωστε ότι «μνημονικοί είναι αυτοί που με τις πράξεις τους μέχρι το 2009 ανάγκασαν αυτή την χώρα να χρειάζεται μνημόνιο για να σταθεί στα πόδια της»…

«μνημονικοί είναι αυτοί που με τις πράξεις τους μέχρι το 2009 ανάγκασαν αυτή την χώρα να χρειάζεται μνημόνιο για να σταθεί στα πόδια της». Το ομολόγησε ο Γιώργος Παπανδρέου ότι για την οικονομική κατάσταση της χώρας έφταιγαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη. «Με τις πράξεις τους μέχρι το 2009», δεν ξέρουμε εάν εννοούσε και τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Πάντως το είπε. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνουμε εμείς.

Δεν μας είπε τίποτα όμως, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα λίγο πριν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Δεν μας είπε τίποτα για τις συναντήσεις του με τον τότε Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στην συζήτηση του με τον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, και τι ακριβώς του πρόσφερε η Ρωσία για να αποφύγουμε τον σκόπελο του Μνημονίου. Προφανώς δεν τον συμφέρει να ακουστούν αυτά. Δεν χρειάζεται να τα μάθει ο κόσμος.

 

Είναι πραγματικά λυπηρό, να ακούμε τον άνθρωπο που καταδίκασε τον Ελληνικό λαό σε πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και περικοπών να συμπεριφέρεται σαν τιμητής των πάντων, σαν να μην έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση μας. Παίρνει αποστάσεις από όλους και όλα και ρίχνει το μπαλάκι στους άλλους. Όπως κάνει κάθε πολιτικός. Ούτε ΕΝΑ συγγνώμη, ούτε ΜΙΑ παραδοχή ότι έκανε λάθος.

 

«Είμαι πάντα εδώ» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Μέχρι να πάρει την επόμενη άδεια του από την Βουλή.

 

Danioliptes.gr