Τι τρέχει τελικά με την Citibank;

Μία παγκόσμια πρωτοτυπία σημειώνει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, η αμερικανική τράπεζα Citibank.

Ενώ ο όμιλος της τράπεζας έδειχνε ότι τα τελευταία δύο χρόνια θέλει να «απεγκλωβιστεί» από την Ελλάδα και να κρατήσει μόνο μια μικρή δραστηριότητα,  την ίδια στιγμή «ρίχνει» νέα προϊόντα στην αγορά.

 

Όπως γράφει κι η εφημερίδα Deal, ο όμιλος είχε πουλήσει τα δάνειά της στην MCredit, συζητάει με την Alpha για την εκχώρηση των υποκαταστημάτων της (όσων της έχουν απομείνει μετά τα συνεχή λουκέτα) και με την Πειραιώς για την πώληση των… πιστωτικών καρτών. Επίσης, η τράπεζα προχώρησε άρον άρον σε ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες προκειμένου να κλείσουν σύντομα δανειακές εκκρεμότητες.

 

Το περίεργο είναι όμως ότι η Citibank τώρα προωθεί «νέα προϊόντα» με τις «αναβαθμισμένες πιστωτικές κάρτες». Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τηλεφωνήματα σε καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει προφανώς στο πλαίσιο της εταιρίας για εξεύρεση πελατών.  Αρκεί να σχηματίσει κανείς τον αριθμό τηλεφώνου 211.1870941 και να ακούσει το μήνυμα, εάν δεν είναι ήδη από τους «τυχερούς» που ήδη δέχθηκαν κλήση, «Καλέσατε την εταιρία BFS, συνεργάτη της Citibank. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας».

 

Η εφημερίδα Deal  υπενθυμίζει την δήλωση του τοποτηρητή της Γκραντ Κάρσον όταν έδινε διαβεβαιώσεις ότι η αμερικανική τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την παρουσία της στην Ελλάδα.

 

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της Citibank στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κρύψουν την αγωνία τους για το “deal” με την Alpha, καθώς όπως προκύπτει από όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, τους τελευταίους 12μήνες συζητήσεις είχαν γίνει με όλες – σχεδόν – τις τράπεζες που υπάρχουν ή υπήρχαν (τότε) στον τραπεζικό χάρτη της χώρας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της Citibank Ελλάδος είχαν φτάσει σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Probank που αργότερα απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, ενώ συζητήσεις έγιναν, τόσο με την Eurobank, όσο και με την Τράπεζα Πειραιώς.

 

Για ύποπτο παιχνίδι της αμερικανικής τράπεζας, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπο Περβανά.

 

Danioliptes.gr