Η κυβέρνηση «ξεθάβει» το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μοιράζει 150 ευρώ τον μήνα! Μήπως σας μυρίζουν εκλογές;

Του Ντην Βουλκίδη

«Βροχή» πέφτουν από την κυβέρνηση οι προεκλογικές παροχές, τρείς μόλις μήνες λίγο πριν στηθούν οι κάλπες. Μετά την «παρέλαση» των κυβερνητικών υπουργών στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, και την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας ότι θα δοθεί μπόνους μορίων στους μαθητές του νησιού που θα δώσουν πανελλήνιες, ήρθε η σειρά του Υπουργείου οικονομικών να μοιράσει και αυτό το κατιτίς του.

Με ανακοίνωση του Υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για σχεδόν. όλο το Δημόσιο.

 

Η διάταξη που είχε συμπεριληφθεί σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 του μήνα και δίνει έως 150 ευρώ τον μήνα, αφορά στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

          Του Δημοσίου

          Των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού,

          Των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου το Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α)

Έτσι ξαφνικά λοιπόν, η κυβέρνηση θα μοιράσει απλόχερα 150 ευρώ μηνιαίως στους δημοσίους υπαλλήλους, όχι επειδή έρχονται εκλογές, αλλά για «λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ. Ποτέ δεν είναι αργά, έτσι δεν λένε;

 

Το υπουργείο πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, ενώ χαρακτηρίζει ασήμαντο το δημοσιονομικό κόστος για τη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος.

 

Η ερώτηση κλειδί, είναι αν θα συνεχίσει τις οικονομικές παροχές η κυβέρνηση και μετά τις εκλογές. Αλλά έχουμε και το πρωτογενές πλεόνασμα να μας σώσει. Οπότε είμαστε καλά!

Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να μας πείσουν να τους ψηφίσουμε…

 

Danioliptes.gr