Προκλήσεων συνέχεια για τις τράπεζες: εκδίδουν διαταγές πληρωμής χωρίς να προσκομίζουν τη δανειακή σύμβαση

Κατά παράβαση των περιοριστικών όρων που ορίζει ο νόμος συνεχίζουν να λειτουργούν οι τράπεζες, παρά τη σχετική καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

 

Νέα περίπτωση διαταγής πληρωμής χωρίς τη δανειακή σύμβαση εκδόθηκε σε βάρος νεαρής δανειολήπτριας – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών. Η διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε αφορά σε δύο δάνεια της νεαρής μητέρας τα οποία ξεπερνούν έκαστως τις 30.000 ευρώ.

 

Στην αίτηση της τράπεζας, όσο και στην απόφαση του δικαστού δεν υπάρχει η δανειακή σύμβαση με βάση την οποία, ζητήθηκε η έκδοση της διαταγής πληρωμής. Επιπλέον δεν προσαρμόστηκε για το πρωτότυπο της σύμβασης αυτής, ούτε υπάρχει αντίγραφό της στα σχετικά της διαταγής πληρωμής, που τηρούνται στο αρχείο του εκδόσαντα αυτής δικαστηρίου.

 

«Η διαδικασία αντίκειται σαφώς τις διατάξεις των άρθρων του Α.Κ. και του Κ. πολ. Δ. που αναφέρονται στην έκδοση διαταγών πληρωμής  και βλάπτει υπέρμετρα τα συμφέροντα των δανειοληπτών, εφόσον στην ουσία εκδίδονται με σύντομες αποφάσεις εναντίον τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεκινήσουν δικαστικές διαμάχες με τις τράπεζες, το οικονομικό βάρος των οποίων δεν μπορούν να σηκώσουν» ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr η δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Δήμητρα Καρδάκου.

 

Υπενθυμίζεται οτι περίπτωση έκδοσης διαταγής πληρωμής με αυτήν την τακτική, έχει ήδη καταγγείλει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την από 18/12/2013 αίτηση της προς το Ειρηνοδικείο Δράμας, ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της διαταγής πληρωμής κατά του μέλους του Συλλόγου Δανειολήπτων και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος  για το ποσό των 16.598,35€ χωρίς να μνημονεύεται πουθενά ο αριθμός της σύμβασης με βάση την οποία, ζητήθηκε η έκδοση της διαταγής πληρωμής.

 

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για έκδοση διαταγή πληρωμής

 

Danioliptes.gr