Καμία προστασία στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών!

Το ένα μετά το άλλο τα επιχειρήματα τους καταρρίπτονται και μάλιστα, μέσα από τις ίδιες τις ανακοινώσεις ή τις εξαγγελίες. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που η κυβέρνηση μιλούσε για «μπαταχτζήδες» πολίτες και ο αρμόδιος υπάλληλος του ΥΠΟΙΟ παραδέχεται οτι γνωρίζει επακριβώς την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου και συγχρόνως να επεμβαίνει απευθείας στο λογαριασμό του, εφόσον θεωρηθεί σκόπιμο.

 

Σε συνέχεια της αποκάλυψης οτι η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην κατάσχεση του ποσού των 2 ευρώ από λογαριασμό απόρου, η παραδοχή της κοροϊδίας από το Χάρη Θεοχάρη. Την στιγμή που η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στις ρεμούλες δισεκατομμυρίων από τραπεζίτες κι επιχειρηματίες, παραδέχεται μέσω twitter οτι το οικονομικό επιτελείο οτι γνωρίζει επακριβώς την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου. Άρα, δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί «μπαταχτζήδων» που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υποστήριζε οτι υπάρχουν πολίτες που κρύβονται πίσω από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο αδειάζοντας τον Υπουργό Ανάπτυξης!

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε μέσω του  twitter  οτι δεν παρέχει καμία προστασία από τις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ η επαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Απαντώντας σε ερώτημα πολίτη, παραδέχθηκε ότι η Εφορία θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και όταν οι οφειλέτες είναι συνεπείς και αποπληρώνουν τις οφειλές τους. «Υπάρχει το δικαίωμα και ασκείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν υπάρχει επιφάνεια και δεν δικαιολογείται η ρύθμιση» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Σημειώνεται ότι με τη δημιουργία του περιουσιολογίου, κάθε φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία κατέχει. Ως εκ τούτου, η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει τον απόλυτο έλεγχο καθώς μπορεί να γνωρίζει επακριβώς την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου και συγχρόνως να επεμβαίνει απευθείας στο λογαριασμό του, εφόσον θεωρηθεί σκόπιμο.

 

Με αυτήν την παραδοχή καταρρίπτονται όλα τα έωλα επιχειρήματα περί πολιτών που κρύβονται. Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει τα μέσα να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να βάλει στο χέρι τους μεγαλοοφειλέτες και να ξαλαφρώσει τους συνεπείς φορολογούμενους.

 

Μόνο 3 στους 10 μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν

 

Σχεδόν 6 στους 10 φορολογούμενοι εκτιμούν πως το 2014 δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αντιθέτως, 3 στους 10 εικάζουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Στο δεύτερο ερώτημα της έρευνας, σχετικά με την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των βασικών προϊόντων (γάλα, ψωμί, φάρμακα) με την πιθανή υιοθέτηση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, το 58% θεωρεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν, ενώ μόλις το 26% πιστεύουν ότι θα μειωθούν. Το τρίτο ερώτημα αφορούσε στην πρόθεση αγοράς ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων στο προσεχές διάστημα. Η συντριπτική πλειοψηφία (το 92,5%) απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση τέτοιου είδους αγοράς τους επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 2%

δήλωσε πρόθεση αγοράς ακινήτου και το 0,5% ακριβού αυτοκινήτου.

 

Και κάπως αποδεικνύεται πως ένας ολόκληρος λαός βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αφού βίωσε την απόλυτη διάλυση της πραγματικής οικονομίας. Έριξαν έναν λαό στα βράχια. Διέλυσαν την πραγματική οικονομία.

 

Danioliptes.gr