Δεν εμφανίστηκε ο Στουρνάρας στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση

Απέφυγε και πάλι να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα έρθει στη Βουλή με νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες.

 

Το ζήτημα καταγγέλει μέσω διαδικτύου η ερωτούσα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη. Όπως αναφέρει, δεν συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτησή της λόγω μη προσέλευσης του Υπουργού Οικονομικών ή του αναπληρωτή του σχετικά με το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη στήριξη της πραγματικής ανάπτυξης της οικονομίας.

 

«Με την ερώτησή μου αυτή θέτω το κρίσιμο θέμα το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θωράκιση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών ώστε να υποστηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη και βέβαια να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια των καταθετών.


Εφόσον οδηγηθούμε σε νέα αύξηση, επιβάλλεται αυτή να γίνει με τρόπο που να προστατεύεται η επένδυση του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, ύψους 25 δις €, χωρίς να αλλάξει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εξαγορά των warrants της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης.


Θα επιμείνω γιατί τα παραπάνω θέματα σε οποιοδήποτε στάδιο διαπραγμάτευσης και αν βρίσκονται πρέπει να είναι γνωστά στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου» σημειώνει η κ. Ξηροτύρη.

 

Ερωτήσεις πολλές, απάντηση καμιά.

 

Danioliptes.gr